Tre myter om Quooker-kranen - som ikke holder vann!

Med en Quooker får du kokende vann rett i kranen.

Foto: Quooker/Rørkjøp

Quooker gir rask tilgang til 100 % bakteriefritt, kokende vann i kranen. Her er tre vanlige myter om Quooker-kranen – som ikke holder vann!

«Varmt vann fra springen kan ikke brukes til matlaging»

Det er helt riktig at varmt vann fra springen ikke bør brukes til matlaging, men kokende vann fra Quooker er helt ufarlig. Beholderen som forsyner kranen med vann er nemlig koblet til kaldtvannsrøret, det betyr at den ikke er i kontakt med verken varme rør eller varmtvannsberederen.

Det kalde vannet føres inn i beholderen hvor det varmes opp til 110 grader. Den høye temperaturen holdes konstant, noe som fører til at ingen bakterier overlever. Vannet oppbevares i tillegg under trykk, slik at luftinnholdet bevares.

– Før vannet kommer ut av kranen går det gjennom et rensende filter, forklarer Peter Bjørno, som er landssjef i Quooker Norge.

– Kokende vann fra Quooker-kranen er derfor helt trygt å bruke til matlaging, desinfisering av kjøkkenredskaper og som drikkevann.

Les mer om de praktiske fordelene ved å velge en kokekran!

Står det pasta på menyen i kveld? Det kokende vannet fra Quooker-kranen er 100 % bakteriefritt, og kan fint brukes til matlaging!

Foto: Quooker/Rørkjøp

«Kokende vann i springen øker faren for brannskader»

Dette er et velkjent argument for de fleste av oss, spesielt de med små barn i huset. Dessverre er det ofte små barn som er utsatt for skåldingsulykker i hjemmet; et kjent eksempel er at barnet drar litt for ivrig i ledningen til vannkokeren.

Denne type ulykker kan unngås, hvis du erstatter vannkokeren med en Quooker-kran som er fastmontert i kjøkkenbenken.

Kaldt og varmt vann styres som på en vanlig kjøkkenkran, men du åpner for det kokende vannet ved å trykke ned to ganger og deretter dreie på et separat grep på kranen.

Quooker-kranen er i tillegg godt isolert, slik at den ikke blir varm på utsiden og brenner små, nysgjerrige barnehender.

Quooker-kranen har en spesiell sikring som beskytter små barnehender mot brannskader og skålding.

Foto: Quooker/Rørkjøp

«Kokende vann fører til høyere strømregninger»

Utgiftene vil selvsagt være avhengig av ditt individuelle forbruk; hvor mye vann du bruker og strømprisen i området der du bor. Likevel – standby energiforbruk på en Quooker er på 10 watt, som ligger på rundt 50 kroner i året. En Quooker-kran dermed bidra til å redusere vannforbruket.

Bruker du vannkokeren ofte, ender du opp med å koke mer vann enn nødvendig. Til en kopp te, må du koke opp minst en halv liter vann. Og hvor ofte hender det at du koker opp vannet, glemmer det og deretter må koke opp på nytt? Med Quooker, tapper du kun det kokende vannet du har behov for. Vannforbruket ditt blir dermed mindre – og det samme blir strømregningen!