Trenger du rørlegger?

Bestill her!

Kranen - kjøkkenets blikkfang

HANSGROHE Aquno Select M81 kjøkkenkran.

Foto: Hansgrohe/Rørkjøp

Enten du ønsker en tidløs eller litt mer trendy kjøkkenkran, har Rørkjøp et stort utvalg å velge i. God funksjonalitet trenger ikke å gå på bekostning av lekkert design.

Det første det er lurt å tenke på når du skal velge kjøkkenkran, er hvordan du bruker kjøkkenet ditt. Lager du mye mat? Eller er du en som bare er innom kjøkkenet for å fylle et glass med vann?

Olav Aastvedt, salgssjef i Oras Armatur mener det også er lurt å tenke på hvordan området rundt vasken er.

Har du en oppvaskmaskin ved siden av? Da kan en kran med elektronisk avstengning være et godt valg. Det gjør at vannet automatisk stenges av etter noen timer, og man slipper da å bekymre seg for om vannet til oppvaskmaskinen er stengt.

Eller hva med en kran som gir varmt vann, kaldt vann, kokende vann og kullsyre vann? Alt i en og samme kran!

Oras Inspera, en elegant kjøkkenkran med sidehendel og svingbar tut. Med elektronisk avstengingsventil til oppvaskmaskin som stenger vannet etter 4 eller 12 timer.

Foto: Oras/Rørkjøp

– Andre ting det kan være lurt å tenke på, er om man ønsker uttrekkskran. Da kan man spyle rundt i vaskekummen etter bruk, og dette er en lettvint og praktisk måte å rengjøre vasken på, sier han. En av de mest populære funksjonene i dag er berøringsfri kran. Dette påvirker i stor grad hvordan man arbeider på kjøkkenet, og det bidrar til en bedre kjøkkenhygiene.

– Har du delt en kyllingfilet, vil du helst ikke ta på ting etterpå, og da er berøringsfri kran det beste alternativet. De som først har hatt en slik type kjøkkenkran, bytter den ikke ut igjen. Det er så deilig å kunne fortsette matlagingen med rene hender, sier Aastvedt.

Kjøkkenets blikkfang

En kjøkkenkran kan oppfylle både estetiske og praktiske krav, men du vil kanskje ha en kran som fungerer som et estetisk blikkfang?

– Vi ser stadig flere åpne kjøkkenløsninger i leiligheter og hus, og da blir kranen som blomstervasen i stua, den synes godt og setter prikken over i-en i et fint rom, understreker Aastvedt.

Oras Optima Hybrid kjøkkenkran. Berøringsfri og grepsvennlige hendler for kaldt og varmt vann, fleksibel og høy svingbar tut.

Foto: Oras/Rørkjøp

Tenk deg at kranen din bruker mindre vann uten at du legger merke til det! Det er nettopp det kraner med mindre vannmengde gjør. Ved å redusere mengden vann som slippes ut pr. minutt, gjør low-flow-funksjonen at du sparer små mengder vann hver dag på en komfortabel måte.

Kranen bringer ikke bare blikket, men en rekke løsninger som også bringer hygiene, komfort og sikkerhet til neste nivå - samtidig som du reduserer vann- og energiforbruket. 

Oras Optima Semi Pro, er en Hybrid kjøkkenkran med både grepsvennlige hendler for varmt- og kaldtvann. Det høye designen komplementerer de nye trendene på moderne kjøkken, der den ektra høyden og tutens svingradius gir deg mer komfortabel bruk.

Den berøringsfrie funksjonen aktiveres ved å føre hendene foran kranens følsomhetsområde. Vanntemperaturen for berøringsfri håndvask, justeres ved å vri på ringen mellom kranen og tuten. Den berøringsfrie funksjonen kan enkelt slås av/på.

Oras SMART er en ny generasjon sanitærkraner med innebygd Bluetooth-teknologi, som passer for alt du opplever i livet ditt. Kraner er kjernen i alt vi gjør, og derfor vet vi det riktige valget kan utgjøre hele forskjellen. 

Damixa Silhouet kjøkkenkran i messing.

Foto: Damixa/Rørkjøp

Kokende vann - rett fra springen!

Med en Quooker-kran på kjøkkenet får du kokende og bakteriefritt vann på null komma niks. Vannet oppbevares i den diskrete beholdere under vasken; i en 3- eller 7-liters beholder, under trykk. Vannet fra kranen kan derfor kjøles ned og brukes som drikkevann, hvis ønskelig.

Vannet holder en konstant temperatur på 110 grader, slik at ingen bakterier overlever. Dette gjør at vannet trygt kan brukes i matlaging – både for store og små!

Med en Quooker på kjøkkenet, kan du enkelt desinfisere kjøkkenutstyret ved å holde det under kranen. Enkelt, trygt og smitte-vennlig!

Foto: Quooker

Quooker koker tevann på sekunder!

Visste du at Quooker raskt erstatter vannkokeren din? En vannkoker bruker i gjennomsnitt 3,15 minutter på å koke opp en kanne med vann. Kranene fra Quooker reduserer denne koketiden til 20 sekunder! Tevannet tappes direkte i koppen, uten at én eneste varm dråpe går til spille.

Du kan også få kullsyre vann rett fra kranen!

Når du legger en CUBE-kjøleenhet til din Quooker, veksler du enkelt mellom 5 ulike typer vann, og du sparer strøm, vann, plass og ikke minst miljøet for mange plastflasker.

Foto: Quooker

Spennende overflater

En rekke produsenter leverer kraner i spreke fargevariasjoner. Mange tilbyr forskjellige finisher som krom, messing og kobber. Er dette noe du liker, kan du sjekke ut merker som blant annet Gustavsberg, Hafa, Newform, Damixa, Hansgrohe, Mora og Grohe.

Mora Izzy formidler harmoni og eleganse. Tutens formskjønne linjer gir et karakteristisk utseende. Den rå, matte ubehandlede overflaten eldes og patineres vakkert over tid. Finnes i flere overflater.

Foto: Mora/Rørkjøp

– Etterspørselen etter armatur i farger har økt gradvis. Det startet forsiktig med armaturer i messing og kobber, men etter at vi lanserte armaturserien i matt svart, har det tatt helt av. Det er den ”alle” skal ha, forteller Leif-Erik Haaland, markedssjef i Tapwell.

– Ser vi 15 år tilbake var det i større grad rørleggeren som anbefalte, og påvirket, hvilken kran man installerte på kjøkkenet. Ofte ble det noe han hadde i bilen. I dag er det forbrukeren som velger, og som regel har damene siste ordet. Bloggere, instagram og internett har stor påvirkningskraft og gjør at flere tør å velge utradisjonelt.

Hansgrohe Talis M54 er en minimalistisk kjøkkenkran med funksjonalitet, design og kvalitet. Den slanke stilen passer det moderne kjøkken. Her vist i sort matt. Leveres også i krom og steel overflate.

Foto: Hansgrohe/Rørkjøp

Haaland forklarer at Tapwell har en enkel forretningsidé: Høy kvalitet og innovativ design til sympatiske priser. For fokus på design har i større grad inntatt norske kjøkken.

– Den norske forbrukeren våger å være trendy og er dristige i sine valg både når det gjelder kjøkken og bad. Det er viktige rom der nordmenn blir mer og mer bevisst på design og kvalitet. Det ser vi også når folk skal velge kjøkkenkraner.

Tapwell kjøkkenkran fra serien Arman. I Arman-serien kan man velge mellom mange ulike farger på overflaten og om man vil ha tutform og med/uten avstengning for oppvaskmaskin.

Foto: Tapwell/Rørkjøp

Miljø og pris

Fokus på miljø har også blitt større i forhold til valg av kjøkkenkran, og vannforbruket kan for de fleste i Norge strammes inn. Vanlige kjøkkenkraner slipper ut tolv liter vann per minutt. 

– Vi jobber med å få ned vannforbruket, og både Sense- og Signa-kraner, har et vannforbruk på bare åtte liter i minuttet. Man reduserer generelt sett vannforbruket med en berøringsfri kran. Da renner bare vannet når man har hendene foran. I hverdagen vil dette være den letteste måten å få ned vannforbruket på, og her har folk flest et stort sparepotensiale, sier Aastvedt.

Blanco EVOL-s volum med uttrekk. Kran med integrert funksjon for tapping av eksakt ønsket vannvolum.

Foto: Blanco/Rørkjøp

Kjøkkenkraner får man i alle prisklasser, prisen avhenger av form og funksjonalitet. Man kan få en helt utmerket kran til rundt 1000 kroner, men ønsker man for eksempel uttrekkbar tut, elektronisk avstengning for oppvaskmaskin og berøringsfri kran, så må man høyere opp i pris.

Folk generelt bruker mer penger på kjøkken i dag enn før og kranen er i større grad blitt kjøkkenets midtpunkt.