Trenger du rørlegger?

Bestill her!

Det lønner seg å kjøpe produktene av rørleggeren

Det lønner seg å kjøpe produktene gjennom rørlegger, da får du fem års garanti på produkt og utførelse.

Foto: Rørkjøp

Skal du innrede eller fornye bad og vaskerom? Da lønner det seg å snakke med rørleggeren så tidlig som mulig i prosessen.

– Ta kontakt med fagfolk tidlig i planprosessen. Sammen finner dere de beste løsningene basert på ditt budsjett. Selv om du har en mening om hva du ønsker, kan rørleggeren gi de små tipsene som løfter prosjektet, sier den erfarne rørleggermesteren.

Tipset kommer fra rørleggermester Tom Stræte hos Rørekspert1 i Trondheim.

Stræte og Rørekspert1 er medlem i rørleggerkjeden Rørkjøp, der over 425 rørleggerbedrifter rundt om i landet har fokus på å levere løsninger som skal fungere best mulig for kunden, både teknisk og estetisk.

Rørleggeren tar ansvaret

Med rundt 100 partnere som leverandører av VVS-produkter har de full oversikt over hva som finnes, og som egner seg, for norske forhold. Og de kan skaffe det meste.

Rørkjøp råder folk til å kjøpe VVS-produktene av rørleggeren. Dersom uhellet er ute, så ligger alt ansvar hos rørlegger, og det kan spare deg for mye ubehag, ekstra jobb og ekstra kostnader.

– Fordelen med å kjøpe produkt og montering av rørleggerfirma, er at ansvarsforholdet er avklart. Er det feil på produktet, vil rørleggeren kontakte sin grossist, som igjen kontakter produsent. Kjøper du VVS-produktene på egenhånd, må du selv ta ansvar for all reklamasjon. Dette vet vi, av erfaring, kan være en møysommelig prosess, sier Stræte.

Du sparer tid

En annen fordel er at det er tidsbesparende å få varene levert av rørlegger. I en hektisk hverdag er det viktig, understreker Engmann.

– Når du handler selv, må du hente varene. Du må kanskje leie henger, varene skal bæres inn, pakkes ut og emballasje fjernes. Setter du bort jobben til rørlegger, kommer de med alt, sjekker at produktet er i orden, og når jobben er gjort rydder de og tar med søpla, sier han.

– Og igjen; er det en skade på servanten når den pakkes opp, så fikser rørleggeren med reklamasjon, uten at du trenger å bli innblandet. Har du kjøpt varen selv, så ringer rørleggeren deg og du må selv ordne reklamasjonen og kontakte rørlegger to ganger for montering. Før du velger å handle inn selv, bør du tenke på mulige konsekvenser, råder han. – Både kostnadene og følgeskader som farlig mugg og råte, bør tas i betraktning før man går på en rask og korsiktig løsning.

Sørg for dokumentasjon

Dersom du likevel velger å kjøpe varene selv, og så får en rørlegger til å montere dem, må du selv sørge for dokumentasjon som bekrefter at produktet er egnet for bruk i Norge. Videre har du da selv ansvar for all reklamasjon.

Handler du via rørlegger, har du fem års garanti på produkt og utførelse. Verdien av det bør man ikke undervurdere.