Slik oppgraderer du gammelt vannbårent anlegg

Oppgradering av eksisterende gulvvarmeanlegg er enklere enn du kanskje tror.

Foto: Armaturjonsson/Rørkjøp

Ikke la et gammelt gulvvarmeanlegg stå mellom deg og drømmen om et smarthus. Våre rørleggere kan raskt og effektivt bytte ut enkle komponenter, slik at du får gleden av et mer moderne styringsanlegg med mange spennende funksjoner.

Smarthus og moderne styringssystemer er noe du kanskje forbinder med ultramoderne hus og stilrene nybygg? Det er sikkert ikke noe for deg med et 80-tallshus og et varmeanlegg fra samme epoke, er det vel?

Der tar du heldigvis feil! Et gammelt vannbårent anlegg behøver ikke nødvendigvis være utdatert – for med hjelp fra våre flinke rørleggere kan du gi nytt liv til gulvvarmeanlegget ditt.

Enkel oppgradering av eldre varmeanlegg

Vannbåren varme har lenge vært en sikker vinner i norske hjem. Ikke bare skaper det en lun og god varme som fordeler seg jevnt utover i rommet, men det bidrar også til et godt inneklima for deg som lett reagerer på støvet som virvles opp av elektriske panelovner.

Men hvor enkelt er det egentlig å oppgradere det gamle gulvvarmeanlegget ditt? Vel, det er faktisk enklere enn du tror – ofte er det kun enkelte komponenter som må byttes ut ved en oppgradering. Rørkjøp-leverandøren Armaturjonsson leverer aktuatorer som passer til alle standard gulvvarmeanlegg, slik at du fint kan beholde rørene i gulvet. Hvis du i tillegg oppgraderer til nettverksport, romtermostat og en moderne styringsenhet vil du raskt oppdage at også ditt system har blitt litt «smartere».

Vannbåren varme er et populært valg i norske hjem. Det gir en god og jevn varme, i tillegg til at du slipper støvet som ofte dukker opp med elektriske varmeanlegg. Det gir et godt innemiljø for både store og små.

Foto: Armaturjonsson/ Rørkjøp

Quantum – trådløs romtermostat med høy brukervennlighet

Den trådløse romtermostaten Quantum fra Armaturjonsson er et godt alternativ for deg som vil oppgradere et eksisterende varmesystem. Den intelligente romtermostaten lar deg enkelt styre og regulere tilkoblede systemer, slik som vannbåren gulvvarme og radiatorvarme.

Displayet har en moderne «look», og viser blant annet temperatur og aktive programmer, slik som nattsenking eller frostsikring. Endringer kan stilles inn direkte på termostaten eller via appen, Salus Smart Home. Romtermostaten er tilgjengelig i både en kablet og en oppladbar versjon.

Den trådløse romtermostaten Quantum har mange brukervennlige funksjoner. Innstillinger kan gjøres direkte i romtermostaten eller via appen.

Foto: Armaturjonsson/Rørkjøp

Styre varmen via smarttelefonen? Ja takk!

Arjonsmart® er Armaturjonssons egenutviklede smarthussystem. Via appen Salus Smart Home kan du styre gulvvarmen og stille inn automatiske funksjoner; temperaturen kan automatisk senkes over natten – eller kanskje temperaturen i huset skal økes gradvis når du setter deg i bilen på vei hjem fra hytta?

Velg flere funksjoner når det passer deg

Det finnes mange gamle varmeanlegg som behøver litt omsorg og kjærlighet. Heldigvis er det relativt enkelt å bygge om varmestyringen slik at systemet blir mer fleksibelt og moderne. Den kanskje aller største fordelen med å starte oppgraderingen til et smarthus-system, er at du kan gjøre det i ditt helt eget tempo. Start med en oppgradering av gulvvarmestyringen i de viktigste rommene, legg deretter til en nettverksport og en romtermostat. Du kan alltids utvide senere.