Arjonsmart® —smarthuskomfort!

Arjonsmart® gjør at du kan komme til ferdig oppvarmet hytte.

Foto: Armaturjonsson/Rørkjøp

Med Arjonsmart® kan du enkelt fjernstyre det vannbårne anlegget, slik at det alltid er godt og varmt for eksempel når du ankommer hytta. Har du allerede vannbåren varme, trenger du bare en oppgradering for å få tilgang til appen.

Uken har vært lang, men det er endelig fredag ettermiddag og fjellet kaller. For noen kan derimot kjøreturen opp til hytta være lang og bekymringsfull. Hva om vannrøret har frosset siden sist? Hva om det tar timevis før hytta blir varm nok til at du kan ta av deg både dunjakke og strikkegenser? 

Heldigvis kan du fjernstyre hyttevarmen slik at det alltid er god lunk når du kommer opp. Alt du trenger er Arjonsmart®.

Flere velger vannbåren varme på hytta

Gulvvarme har lenge vært populært, men nå velger stadig flere nordmenn å installere vannbåren varme også på hytta. Og dét med god grunn:

– Vannbåren varme gir god komfort med lune gulv. Når varmen stiger, får du også en naturlig sirkulasjon av varme i rommet, forklarer Øyvind Christiansen hos Rørkjøp-leverandøren Armaturjonsson

– Vi har utviklet vårt eget system for vannbåren varme, Arjonfloor®, som vi mener er fremtidens varmeløsning, sier Christiansen. Rørene kan støpes ned i betong eller legges i lavtbyggende plater, mulighetene er mange. Uansett hvilken leggemetode du velger, er du sikret en varm og lun hytte hvor varmen fordeles godt. 

Vannbåren varme er et godt alternativ for deg som setter pris på et allergivennlig inneklima; Her unngår du blant annet at støv virvles opp i rommet, slik som ofte er tilfellet med elektriske panelovner. Vannbåren varme er i tillegg anbefalt av Norges astma- og allergiforbund.

Hvilke fordeler får du med Arjonfloor®?

·      Fleksibel energikilde: (for eksempel varmepumpe, solenergi, bio eller elektrisitet). Du kan selvsagt bytte på et senere tidspunkt; spesielt smart når kulden kommer krypende og strømregningen blir høy. 

·      Trådløs termostat med smarte funksjoner.

·      Mulighet for smarthusfunksjonalitet og app-styring.

·      Fri møblering: Du trenger ikke ta hensyn til panelovner eller andre fysiske varmekilder.

·      Arjonfloor® kvalifiserer til Enova-støtte.

Styr varmen via telefonen

Vannbåren varme er en god løsning for frosne hytteeiere. Men hvorfor ikke også velge en fleksibel løsning for å kontrollere varmen?

– I tillegg til gulvløsningen har vi utviklet Arjonsmart®. Dette er et smarthussystem som lar deg styre alt fra lys, panelovner og vannbåren varme via telefonen, utdyper Christiansen. – Via appen kan du enkelt fjernstyre det vannbårne anlegget, og sikre at det alltid er godt og varmt når du ankommer hytta på fredagskvelden. Det er rett og slett et bedre og mer fullverdig alternativ til den klassiske «ring-hytta-varm»-metoden.

De smarte funksjonene til Quantum romtermostat kan spare deg for både tid, energi og penger. Denne kan styres via appen.

Foto: Armaturjonsson/Rørkjøp

Gulvvarme med lang levetid

Har du allerede vannbåren varme installert? Da behøver du ikke annet enn en oppgradering av den eksisterende styringen for å få tilgang til spennende og smarte funksjoner. Kanskje nattsenking eller feriemodus kommer godt med? 

– Vi har brukt mye tid på å utvikle Arjonfloor®, så vi vet at dette er en varmeløsning av høy kvalitet. Den er også blitt testet og godkjent av SINTEF, konkluderer Christiansen.