Dusjtoalett - en ren investering

dusjtoalett fra geberit. Toalettet her AquaClean Sela
Med sitt puristisk-elegante design kan AquaClean Sela bli en favorittmodell. Dusjtoalettet utmerker seg med et klart formspråk kombinert med materialer av høyeste kvalitet. AquaClean Sela tilbyr enkle funksjoner med enkel betjening.

Foto: Geberit/Rørkjøp

Dusjtoalett, også kalt spyletoalett, har satt ny standard for personlig hygiene.

– Man trenger bare å prøve et dusjtoalett en gang for å oppleve renhetsfølelsen, sier Rolf Nilsen i Geberit.

Han har arbeidet i sanitærbransjen i 15 år og har snakket om dobesøk og intime ting i mange år.

Mange av spørsmålene om dusjtoalett gjentar seg, og Nilsen understreker at ingen hverken er for dumme eller flaue:

– Dusjtoalettet er jo et relativt nytt fenomen for nordmenn flest, så jeg har full forståelse for at mange brenner inne med spørsmål de kanskje ikke ønsker å stille, sier han.

Disse toalettene kalles også for spyletoalett. 

Duravit SensoWash® Starck  dusjtoalett
Duravit SensoWash® Starck f Lite kompakt dusjtoalett. Rimless® – uten skyllekant. Flere innstillinger av dusjstrålen, inkl. ladyfunksjon. setevarme. tørkefunksjon

Foto: Duravit/Rørkjøp

Blir jeg ordentlig ren når jeg sitter på et dusjtoalett?

– Ja. Det eneste som rengjører ordentlig – samme hva det er – er rennende vann. Bruk av såpe ikke er nødvendig. Kroppstemperert vann skyller enkelt skitten bort fra huden.

Villeroy&Boch ViClean dusjtoalett. Her vist i sort matt. Finnes også i hvitt.

Foto: Villeroy&Boch/Rørkjøp

Er strålen ubehagelig eller hard, og hvordan er temperaturen på vannet?

– Første gang man prøver et dusjtoalett, kan det være uvant for noen, men ikke ubehagelig. Tvert i mot, det er som en omvendt hånddusj fra dusjen. Dessuten er vannet kroppstemperert.

Treffer strålen der den skal?

 – Alle mennesker er forskjellig bygget og vi sitter på do på ulike måter. Derfor kan dusjarmen stilles inn slik at den rengjør der den skal. Dusjtoalettene har en egen intimfunksjon for kvinner. Denne har en mer skånsom stråle, enn for rengjøring bak.

Hvordan blir jeg tørr?

– Vi har modeller med og uten føner. Selv om man har føner vil likevel de fleste bruke et papir eller håndkle til å «klappe» seg tørr.

– Det er helt vanlig med papir eller håndkle etter man er spylt ren og blitt fønet bak. Den store forskjellen at du tørker for å bli tørr, ikke for å bli ren.

Grohe Sensia Arena et dusjtoalett av diskret eleganse. Det inkluderer detaljer som vil gi deg følelse av komfort, fra nattlys, til den automatiske åpne- og lukke funksjonen

Foto: Grohe/Rørkjøp

Bråker det?

– Nei. Du spyler ned på vanlig måte, og føneren lager langt mindre lyd enn for eksempel en vanlig hårføner. Enkelte modeller kommer med vifte for å fjerne vond lukt. Luften suges ut fra toalettskålen og renses i et keramisk filter, noe som bidrar til å holde baderommet friskt og delikat.

Laufen Cleanet Navia. Stilrent og elegant dusjtoalett.

Foto: Laufen/Rørkjøp

Hvordan rengjøres et dusjtoalett?

– Toalettene rengjøres på samme måte som vanlige toaletter. Noen av toalettene er uten spylekant, og det gjør rengjøring enklere. Det er som regel under spylekanten det er vanskelig å komme til.

Med Geberit AquaClean Tuma kan man velge hvordan dusjtoalettet skal utstyres: fra enkle grunnfunksjoner på modellen Classic til ekstra komfortfunksjoner på Comfort modellen.

Foto: Geberit/Rørkjøp

Dusjarmen skyller seg selv med rent vann mellom hver gang den brukes. Målet er at toalettbesøket skal være helt berøringsfritt og delikat.