Trenger du rørlegger?

Bestill her!

Bedre hygiene med nytt toalettsete

Pressalit 1026 toalettsete. Passer på alle Porsgrund Glow rimfree modeller. Setet er laget i et antibakterielt materiale, har soft close og lift-off, setet monteres lett ved hjelp av ‘champagnepropper’.

Foto: Pressalit/Rørkjøp

Er du som nordmenn flest, elsker du å pusse opp og gjøre det fint på badet. Men når byttet du egentlig ut toalettsetet? Å montere toalettsete er enkelt. Her er vår guide til hvordan du velger nytt sete og hvorfor du bør bytte toalettsete.

Hygiene er den viktigste grunnen til å bytte toalettsete regelmessig. Ja, men er det så farlig, da? tenker du kanskje. Men du har sikkert erfart hvor vanskelig det er å komme til med vaskekluten ved hengslene. Og har du et toalettsete i plast eller tre, er det fort gjort at det blir porøst. Det er en stående invitasjon til bakterier om å slå seg ned. Æsj! I tillegg er det lett å irritere seg over riper. Eller småflekker som aldri lar seg vaske bort.

I sortimentet vårt finner du toalettseter i forskjellige farger, materialer og størrelser, nettopp fordi dette er viktig, og fordi det skal passe til ditt toalett!

Toalettsetet – det viktige møbelet

Et toalett er en selvfølge i alle hjem. Men det er så mye mer. Vi i Rørkjøp våger å påstå at det er et av de viktigste møblene du eier. Hele familien skal kunne sitte godt. I tillegg skal toalettet være hygienisk, lett å holde rent og gjerne også stilfullt og pent å se på. Det bør matche resten av innredningen.

Et stygt toalettsete ødelegger ikke bare utseendet på baderommet, men kan være ekkelt å sitte på. Særlig hvis lokket er knekt eller setet sitter skjevt.

Å bytte toalettsete er noe du kan gjøre selv, og heldigvis er det både enkelt og rimelig å gi badet en ansiktsløftning.  

Toalettsete fra Pressalit. Setet har soft close og lift-off. Fåes i fargene: Hvit, sort, antrasittgrå, matt hvit og matt sort.

Foto: Pressalit

Toalettsete med soft close og klikk-funksjon

Når du skal velge et nytt toalettsete, kan du boltre deg i mønstre, farger og materialvalg. Det finnes seter for store og små, du kan få seter med innstøpte dekorasjoner, eller hvorfor ikke designe dosetet ditt selv?

Teknologien har også gjort fremskritt på toalett-fronten. I dag kan du velge et toalettsete med en så kalt soft close-funksjon. Den gjør at lokket stenges stille og forsiktig.

Slik kan du si farvel til bråk når setet slås ned, og du slipper å bekymre deg for sprekker og skader på setet.

Velger du et toalettsete med klikk-funksjon, gjør du renholdet til en lek. Denne funksjonen, som også blir kalt «quick release», gjør at du enkelt kan hekte setet av hengslene. Slik kommer du raskt og lett til når du skal gjøre toalettet rent.

Som du nok også innser, har mange av toalettsetene våre både Soft-close OG quick release.

Den steinaldergamle diskusjonen i hjemmet om å huske å slå ned toalettsetet er over. Nå finnes det nemlig toalettseter som lukker seg selv! Og du kan gå for en hygienisk berøringsfri variant med berøringsfri nedspyling. Da blir opphopning av bakterier på knappen en saga blott.

Huskeliste når du skal montere toalettsete

Det er bare fantasien som setter grenser, når du skal velge nytt toalettsete. Glem bare ikke å tenke på funksjon, og formen på toalettet. Det finnes også universalseter som passer de fleste toaletter.

Før du monterer ditt nye sete, bør du huske på et par ting:

Ta mål av ditt gamle toalett.
Merk deg fasongen – det er ikke alle seter som passer på alle toaletter.
Finn ut om ditt nye toalettsete har justerbare fester.

Når du er klar til å montere toalettsete:

  • Vask toalettet godt først.
  • Løsne mutterne på undersiden bak på toalettskålen med en skiftenøkkel.
  • Fjern det gamle setet, og sett sammen det nye. Tre de lange skruene gjennom hullene, og fest med nye muttere på undersiden.

Duravit, Porsgrund, Ifö, Alterna og Villeroy & Boch er bare noen av Rørkjøps leverandører av toalettseter. Felles for dem alle er fokus på kvalitet og komfort!