Skråtak på badet? Tenk smart!

bad med skråtak
Har du et bad med skråtak, kan du få utnyttet plassen maksimalt med duvegger på mål.

Foto: Rørkjøp/INR

Hvordan gå fra et lite funksjonelt bad med skråtak – til et (kanskje fortsatt) lite, men maks utnyttet velværerom? Se baderommet fra en ny vinkel og oppdag mulighetene! Smart baderomsinnredning som spiller på lag med skråtaket kan nemlig være nøkkelen.

Det upraktiske og mørke badet skal endelig renoveres! Spa-følelsen skal innta rommet – men hvordan får du plass til alt du ønsker deg, når skråtaket dominerer badet?

Å endre planløsning kan gi et helt nytt rom, og i den prosessen kan en erfaren Rørkjøp-rørlegger være en god sparringspartner. Våre rørleggere har nemlig sett – og løst (!) – det aller meste. Lurer du på hva du egentlig skal gjøre med den lite funksjonelle vinkelen?

Her har vi oppsummert flere av våre beste tips for bad med skråtak:

Inspirasjon til smarte, skrå baderomsløsninger

Et skråtak kan by på utfordringer, men det gir også rommet særpreg – og det meste er mulig, takket være våre nytenkende leverandører og erfarne fagfolk.

Skråtak på badet behøver ikke være en utfordring – med en skreddersydd dusjløsning kan du nemlig spille på lag med vinkelen.

Foto: Rørkjøp/INR

Utnytt plassen under skråtaket!

Det fremste tipset, er å plassere de laveste baderomsmøblene under skråtaket. Dette er en ideell plassering for et badekar – gjerne med et takvindu over, slik at du kan iaktta stjernehimmelen og drømme deg litt bort.

Er ikke badekar noe for deg? Det finnes heldigvis andre løsninger som egner seg godt inne ved «kneveggen» (den lave veggen under skråtaket). Et godt forslag er å plassere benkeskap langs hele veggen, for masse praktisk oppbevaring. Her kan det være lurt å benytte modulbasert innredning, slik at du enkelt kan skreddersy etter akkurat dine behov. Da kan du også variere innredningen med skuffer, skap eller åpne hyller, for et mer spennende uttrykk.

 

Prøv vegghengt toalett under skråtaket

Et baderomsmøbel som egner seg godt under skråtaket, er det vegghengte toalettet. Her skal du uansett sitte – men det er likevel viktig å tenke på at du må kunne reise deg uten å slå hodet i taket!

Blir takhøyden litt for lav, kan sisternen «kasses ut» slik at toalettet kommer noe lenger ut i rommet og du får en fin hylleplass over trykknappen. Det er også fullt mulig å plassere vasken 90 grader på skråtaket, men da er vårt tips at servanten bør være enten høyre- eller venstrestilt, slik at den kommer lengst mulig vekk fra taket. På den måten får du ståhøyde ved servanten din, og praktisk oppbevaringsplass på resten av benkeplaten som går inn under skråtaket.

Vegghengte toaletter, slik som Grohe Sensia Arena, egner seg ofte godt under skråtak. Men husk at du må kunne reise deg opp uten å dunke hodet i taket!

Foto: Rørkjøp/Grohe

Riktig lys gjør rommet større

Ett av de fremste triksene for å forvandle badet fra mørkt og trangt, til å oppleves som lyst og luftig, er å sette inn et vindu i skråtaket. Ikke bare vil det revolusjonere romfølelsen, men det vil også gi bedre ståhøyde!

Andre, enklere løsninger, er å ta i bruk strategisk plassering av LED-lyslister, slik som for eksempel i nisjen i dusjen, bak baderomsspeilet eller under badekarkanten. Slik indirekte belysning vil også «forstørre rommet», og gjør opplevelsen enda mer tidsriktig.

Riktig og strategisk plassering av lys kan gjøre at trange, mørke baderom oppleves som større.

Foto: Scala Bad/Rørkjøp

Bruk smarte speilkombinasjoner

Flere av Rørkjøps leverandører tilbyr smarte speilløsninger i ulike størrelser og formater. Ved å kombinere disse – og ved å plassere det minste speilet innerst mot skråtaket – får du en fin dynamikk i interiøret og en løsning som er både praktisk og lekker. Husk at et rundt eller ovalt speil vil som regel fungere best mot et skråtak.

Ikke glem at speil også kan bestilles på mål! Det gjør det mulig å skreddersy et speil som passer perfekt inn i nettopp din stråtak-vinkel. Speil er nemlig trylletriks nummer én når det kommer til å «øke» rommets størrelse, så et speil som utnytter arealet til det fulle, vil gi god uttelling på romfølelsen.

Ved å plassere det minste speilet innerst mot skråtaket, får du en løsning som er både praktisk og lekkert.

Foto: Scala Bad/Rørkjøp

Øk romfølelsen med en delevegg

Å sette opp en delevegg midt i rommet, gir deg enda en flate å møblere mot. Denne veggen kommer ikke i konflikt med skråtaket, og er særdeles smart dersom du har skråtak på begge langsidene i rommet. Ved deleveggen, kan du plassere for eksempel servantbenken og oppnå full ståhøyde. Eller du kan ha det vegghengte toalettet her – for ikke å glemme et lekkert høyskap med god plass til håndklær og toalettsaker for hele familien.

Tips! Har du tenkt over om veggene kan utnyttes til oppbevaring – slik som inne ved kneveggen? Jo mindre som oppbevares på gulvet, jo større virker rommet.

Dusj tilpasset skråtak

Hvorfor ikke plassere dusjen under skråtaket? Heldigvis finnes det i dag mange smarte dusjløsninger som tar høyde for skråtaket ditt.

Flere Rørkjøp-leverandører, slik som INR og Macro, leverer dusjvegger på mål (også skråkuttede!), slik at du får utnyttet plassen optimalt. En dusjløsning som er skreddersydd til badet, gir bedre romfølelse og utnyttelse av plassen – da kan du vinke farvel til et lite funksjonelt, kronglete baderom!

INR er én av Rørkjøp-leverandørene som leverer dusjvegger på mål. Da er du sikker på at du får utnyttet plassen optimalt – også under skråtaket!

Foto: INR/Rørkjøp

Finn en rørlegger!

Forslag til lure løsninger til bad med skråtak kan du få gjennom en Rørkjøp-rørlegger. Finn en rørlegger i ditt nærområde her. Har du andre spørsmål? Ta kontakt med vår kundeservice:

Tlf: 66 77 53 53 / e-post: kundeservice@rorkjop.no