Bedre hygiene på badet? Prøv berøringsfrie løsninger!

Berøringsfrie løsninger opplever stor etterspørsel.

Foto: Geberit/Rørkjøp

Fokuset på hygiene har økt den siste tiden. Stadig flere forbrukere søker nå etter smarte, berøringsfrie produkter som gjør det enklere å sikre god hygiene på baderommet.

–  Det siste året har gjort oss mer bevisste på håndvask og smittespredning. Vi merker en stor etterspørsel etter berøringsfrie alternativer til badet, slik som berøringsfri toalettskyll og «dusjtoaletter», forteller Anne Ersnes hos Rørkjøp-leverandøren Geberit.

Berøringsfrie løsninger som styres via smarttelefon

De fleste av oss ønsker nå å minimere kontakt med overflater – selv i eget hjem. Heldigvis finnes det et stort utvalg av berøringsfrie løsninger som kan gjøre hverdagen litt enklere (og renere!). Hadde det ikke vært deilig å slippe å ta i toalettlokket? Eller hva med å ikke behøve å trykke på skyll-knappen etter endt toalettbesøk?

 – Vi tilbyr berøringsfrie betjeningsplater til både vegghengte og gulvstående toaletter, forklarer Ersnes.

– For deg som virkelig vil ta hygienen til nye høyder, anbefaler jeg Geberit AquaClean Mera Comfort dusjtoalett. Her åpnes og lukkes toalettlokket automatisk, slik at du slipper å ta på det. I tillegg har dusjtoalettet en egen dusjfunksjon, som gjør at du blir rengjort med temperert vann etter toalettbesøket.

Dusjtoalettet kan du styre enten med en fjernkontroll eller med en smarttelefon.

Vil du slippe å trykke på skyll-knappen? Dette gulvstående Porsgrund Glow 60 toalettet har en sensor som du enkelt holder hånden over. Den kan eventuelt ettermonteres i alle Glow-toaletter med synlig sisterne.

Foto: Geberit/Rørkjøp

Berøringsfri toalettskyll

Med Porsgrund Glow Sensor er det ikke nødvendig å berøre skyllknappen for å utløse et skyll. Du kan bestille toalett med sensor inkludert, eller det kan ettermonteres. Sensoren er tilgjengelig for nettdrift eller batteri.

Vil du slippe å trykke på skyll-knappen? Geberit Sigma80 berøringsfri betjeningsplate får jobben gjort. Betjeningsplaten kommer i sotet speilglass med LED-lys.

Foto: Geberit/Rørkjøp

Rengjøringsvennlig glasur og antibakterielle overflater øker hygienen

– Hygieniske løsninger må også være lett å holde rent. Porselen er i utgangspunktet svært enkelt å holde rent, men flere av våre servanter og toaletter leveres med en spesial glasur (Geberit KeraTect og Porsgrund Smart glasur) som hinder smuss i å feste seg. I tillegg kan du få toalettseter og lokk produsert i antibakterielle materialer. Da er du sikret at rengjøringen blir rask, enkel og grundig, forklarer Ersnes.

Berøringsfri servantkran – et godt tilskudd på gjestetoalettet!

En grundig håndvask kan minimere smittespredning og sørge for at vi holder oss friske. En berøringsfri kran er derfor et godt alternativ på baderommet eller på gjestetoalettet.

– Selv om hendene er grundig vasket, kan du ofte dra med deg bakterier videre i huset når du slår av kranen. Min beste anbefaling er at du installerer berøringsfri armatur; da aktiveres vannet ved at du holder hendene rett under kranen. Ingen berøring er nødvendig! Dette minimerer spredningen av bakterier på en rask og effektiv måte, konkluderer Ersnes.