Slik velger du riktig utslagsvask

På vaskerommet er utslagsvasken den ubestridte ener når det kommer til rengjøring av det mest skitne. Skal den tåle alt fra gjørmete fotballsko til malingsutstyr, bør du sørge for å velge en praktisk og slitesterk utslagsvask.

Dybde, utførelse og plassering vil for de fleste ha innvirkning på valg av utslagsvask/vaskekar/vaskekum/skyllekar – denne arbeidshesten har mange navn. Under finner du vår kjøpsguide for deg som skal kjøpe utslagsvask.

Hvilken utslagsvask bør du velge?

Først, i hvilket rom skal utslagsvasken være i? Vaskerommet, vil nok mange svare, mens andre kan tenke seg en slik vaskekumløsning i andre rom, som kjøkken. Ønsker du en utslagsvask som henger på veggen, eller en som er nedfelt i benken? En utslagsvask i stål? Skal den ha bøtterist? Vi har utslagsvasker i forskjellige fasonger og størrelser, og hjelper deg gjerne med valget.

Vegghengt utslagsvask

En vegghengt utslagsvask er plassbesparende, og kan tilpasses slik at du slipper å bøye deg ned for å bruke den. Det går også fint an å montere en veggplate bak utslagsvasken, slik at veggen den er festet på ikke får vannskader. Om du er usikker på hvor du skal begynne kan du spørre oss om hjelp (link).

Nedfelt utslagsvask

Har du tilstrekkelig med benkeplass på vaskerommet kan en nedfelt utslagsvask være et godt alternativ. En slik løsning gjør noe med helhetsinntrykket av rommet, og du får muligheten til å skjule mesteparten av utslagsvasken i selve benken. Om du ønsker en nedfelt utslagsvask lønner det seg å sjekke om skapet under har plass til det du behøver av røropplegg etc.

Ting å tenke på når du kjøper ny utslagsvask

Bruk noen minutter til å tenke på hva du skal bruke den nye utslagsvasken til. Er det først og fremst for å helle ut skittent vaskevann, eller kommer du også til å bruke den til oppvask av store gryter og kjeler? Velg en utslagsvask som passer ditt behov, og tenk størrelse/volum.

Det tekniske hjørnet

Ikke helt inne i utslagsvasksjargongen? Her får du kanskje svar på noe av det du lurer på.

Hvordan plasserer du en utslagsvask?

Plassering av utslagsvasken er til en viss grad forhåndsbestemt av det eksisterende røropplegget. Rør kan som regel flyttes, men ofte er det enklere (og rimeligere) å plassere utslagsvasken der rørene allerede ligger. Det er også mulig å kombinere utslagsvasken med for eksempel vaskemaskin. Vi hjelper deg gjerne med montering (link). Velg en slitesterk utslagsvask Utslagsvasken utsettes for mye i løpet av en uke, og for ikke å snakke om et år. Alt fra malingsrester til gjørme og jord vil finne veien ned i utslagsvasken, så sørg at du velger en som tåler en støyt. Sikker montering av utslagsvask En annen viktig ting å huske på er at en utslagsvask alltid må monteres korrekt. Veggene på vaskerommet kan si noe om hvilken montering du skal gå for. Trenger du hjelp til å montere utslagsvasken? Vi samarbeider med en rekke dyktige håndverkere, her kan du finne en nær deg (link).

Hva trenger du av tilbehør til utslagsvasken?

Kran til utslagsvasken, enten vegghengt eller til å feste i benken, må du kjøpe utenom. Det samme gjelder avrenningsrist og bøtterist, om ikke annet er spesifisert. 

Behov for rørlegger? Vi har rørleggere i alle landets fylker. Fin din lokale rørlegger ved å klikke her: https://www.rorkjop.no/rorlegger

Spørsmål eller ønsker mer informasjon?
 Ta kontakt med kundeservice. Vår nettbutikk viser kun et lite utvalg av våre mer enn 100 000 produkter! 

Vi kan egentlig si at vi kan skaffe deg alt, men strekker oss til å si det meste. Kundeservice: 66 77 53 54 / e-post: [email protected]

Kundeservice: 66 77 53 54