Design og funksjonalitet i én og samme kran

Valg av kjøkkenkran er viktig for helheten på kjøkkenet. Men hva er lurt å tenke på?

Det første det er lurt å tenke på når du skal velge kjøkkenkran, er hvordan du bruker kjøkkenet ditt. Lager du mye mat? Eller er du en som bare er innom kjøkkenet for å fylle et glass med vann? Bruker du kjøkkenet som en samlingsplass for venner og familie? Vi spurte Olav Aastvedt, salgssjef i Oras Armatur.

Convert?compress=true&rotate=exif&format=jpg&q=80&w=930&fit=crop&c=true

Vakker funksjonalitet

En kjøkkenkran skal oppfylle flere krav – både det estetiske og det praktiske. Estetikk og design blir stadig viktigere på kjøkkenet, man vil kanskje ha noe som skiller seg litt ut – som kan fungere som et estetisk blikkfang.

Dagens kjøkken er mye mer et samlingsrom enn hva det var før, det er vår tids spisestue. Vi ser stadig flere åpne kjøkkenløsninger i leiligheter og hus, og da er vi ofte på jakt etter et kjøkken som er penere å se til, og mer designmessig tilstrekkelig. Det er mer enn et sted hvor man lager mat.

Aastvedt mener det er lurt å tenke på hvordan området rundt vasken er. Har du en oppvaskmaskin ved siden av? Da kan en kran med elektronisk avstengning være et godt valg. Det gjør at vannet automatisk stenges av etter fire timer, og man slipper på denne måten å bekymre seg for om vannet til oppvaskmaskinen er stengt.

Andre ting det kan være lurt å tenke på, er om man ønsker uttrekkskran. Da kan man spyle rundt i vaskekummen etter bruk, og dette er en lettvint og praktisk måte å rengjøre vasken på, sier han.  

En av de mest populære funksjonene i dag er berøringsfri kran. Dette påvirker i stor grad hvordan man arbeider på kjøkkenet, og det bidrar til en bedre kjøkkenhygiene.

Dette er noe de fleste bør tenke over, jeg kan garantere en lettere hverdag. Har du delt en kyllingfilet, vil du helst ikke ta på ting etterpå, og da er berøringsfri kran det beste alternativet. De som først har hatt en slik type kjøkkenkran, bytter den ikke ut igjen. Det er så deilig å kunne fortsette matlagingen med rene hender, sier Aastvedt.

Publikumsfavoritt

Oras tilbyr kjøkkenkraner i alle prisklasser, fra 890 kroner og oppover til 11 000 kroner.

– Her har vi stor spennvidde, og prisen avhenger av form og funksjonalitet. Du kan få en helt utmerket kran til 890 kr, men den har ikke de samme funksjonene i form av uttrekkbar tut, elektronisk avstengning for oppvaskmaskin og berøringsfri kran. Man får det man betaler for, sier Aastvedt og legger til at folk bruker generelt mer penger på kjøkken i dag enn før.

Convert?compress=true&rotate=exif&format=jpg&q=80&w=930&fit=crop&c=true

En modell han gjerne vil trekke frem, er Oras Inspera. Dette er en kjøkkenkran som både har ettgreps uttrekksfunksjon og elektronisk avstengning for under 5 000 kroner.

Her har vi en kjøkkenkran som scorer høyt på både design og funksjon, og denne tror vi vil treffe godt hos publikum.

Kranen har en urban fasong, som gjenspeiler dagens trend. Den er avrundet firkantet, et design som går igjen i flere interiørtrender.

En annen ny modell publikum kan se frem til, er kranen Alessi Swan. Oras har samarbeidet med Alessi på designfronten siden tidlig 2000-tallet.

Med den nye kranen Alessi Swan ønsket vi å lage noe helt nytt og ga designeren helt frie tøyler. Dette resulterte i en ny måte å bruke kjøkkenkranen på: Her har vi en hendel til temperatur og en hendel til justering av vannmengde. Selve kranen ser ut som en svane, forteller Aastvedt.

Den kan også fås med en egendesignet stein med innebygd trådløs fjernbetjening, som kan limes hvor man vil. Trykker man på denne steinen begynner vannet å renne, det er altså en form for berøringsfri kran. Denne kan plasseres på sokkelen eller på kjøkkenbenken, alt etter ønske og behov.

Dette er en skulptur, sier Aastvedt.

Convert?compress=true&rotate=exif&format=jpg&q=80&w=930&fit=crop&c=true

Miljøvennlig valg

Stadig flere ønsker å tenke miljøvennlig, også når det gjelder valg av kjøkken og kran, og vannforbruket kan for de fleste i Norge strammes inn. Vanlige kjøkkenkraner slipper ut tolv liter vann per minutt.

Vi jobber med å få ned vannforbruket, og både Sense- og Signa-kraner, har et vannforbruk på bare åtte liter i minuttet. Man reduserer generelt sett vannforbruket med en berøringsfri kran. Da renner bare vannet når man har hendene foran. I hverdagen vil dette være den letteste måten å få ned vannforbruket på, og her har folk flest et stort sparepotensiale, sier Aastvedt.

 

Behov for produkter? Søk etter produkter ved å klikke her: https://www.rorkjop.no/mest-solgt
Behov for rørlegger? Vi har rørleggere i alle landets fylker. Fin din lokale rørlegger ved å klikke her: https://www.rorkjop.no/rorlegger
Spørsmål eller ønsker mer informasjon? Ta kontakt med kundeservice. Vår nettbutikk viser kun et lite utvalg av våre mer enn 100 000 produkter! 

Vi kan egentlig si at vi kan skaffe deg alt, men strekker oss til å si det meste. Kundeservice: 66 77 53 54 / e-post: [email protected]

Få pris på produktet ferdig montert!

Ring: 66 77 53 53 (8-16) / e-post: [email protected]

Vi setter deg i kontakt med din lokale Rørkjøp-rørlegger.

Finner du ikke det du er på jakt etter?

Ta kontakt med vår kundeservice. Vår nettbutikk viser kun et lite utvalg av mer enn 100 000 produkter! Vi kan egentlig si at vi kan skaffe deg alt, men strekker oss til å si det meste.

Kundeservice: 66 77 53 54 / e-post: [email protected]

Kundeservice: 66 77 53 54