Har du en løsning for håndtering av regnvann?

Klimaet her i nord blir våtere og våtere. Drenering er dermed i ferd med å bli en stor utfordring for mange av oss. Som huseier eller byggherre bør du derfor ta noen grep for å oppnå god overvannshåndtering og unngå at store nedbørsmengder ender i kjelleren.

– Kort fortalt er overvann regn- og smeltevann, som grunnet fortetting av boligområder ikke filtreres til grunnen eller ledes vekk på en naturlig måte, forklarer Petter Lieth, salgssjef hos Rørkjøp-leverandøren Norsk Wavin.

– Vi opplever stadig større mengder regnskyll her i Norge. Hvis dette ikke ledes vekk, kan du oppleve oversvømmelser, særlig hvis du bor i tettbygde områder.

Har du hage, vil regnvannet som oftest føres bort naturlig. Dessverre bor de fleste av oss nå i tette boligområder, med mange flater dekket av hus, asfalt, og belegningsstein. Da er det fort gjort at restene etter gårsdagens regnskur ender i kjelleren.

Eneboligpakkene fra Norsk Wavin er designet for å gi problemfri inspeksjon og vedlikehold på tomta. Det skader heller ikke at kassettene er laget av 100 % resirkulert materiale!

Bygge hus? Unngå avslag fra kommunen!

Kanskje går du med planer om å bygge drømmehuset? Eller kanskje du skal totalrenovere en eldre bolig? Da må du først søke byggetillatelse hos kommunen.

Her er det ikke sjeldent at du får avslag med mindre du kan foreslå en tilfredsstillende overvannsløsning på tomta – det er nemlig få kommuner som tillater deg å koble på det kommunale overvannsystemet.

– De kommunale systemene er ofte underdimensjonerte, så de fleste kommuner krever at du finner en selvstendig løsning på overvannshåndtering, forklarer Petter. – Vi ser også at enkelte kommuner faktisk sjekker byggeplasser for å sikre at du ikke har koblet deg på det kommunale systemet uten tillatelse.

Lieth anbefaler at du undersøker lokale overvannskrav i god tid før byggesøknaden leveres. Dette kan utforskes med hjelp fra din lokale Rørkjøp-rørlegger.

 

Eneboligpakke fra Norsk Wavin blir installert i et tettbygd boligområde – da sikres du at vannet fanges opp, infiltreres i bakken og forsvinner…

Eneboligpakker for god overvannshåndtering

Det skal være enkelt å håndtere overvann på egen tomt. Derfor har Norsk Wavin kommet opp med «eneboligpakker»: – Disse pakkene er designet for å gi problemfri inspeksjon og vedlikehold, forklarer Lieth. – Her fanges alt vannet opp i et underjordisk basseng. Deretter vil vannet sakte, men sikkert sive ned i bakken og forsvinne.

Enkel dreneringsløsning for enebolig

  • Eneboligpakkene leveres i totalt fire forskjellige størrelser.
  • Lurer du på hvilken størrelse som er riktig for din tomt? Da kan du raskt og enkelt plotte inn relevant informasjon i Norsk Wavins egenutviklede kalkulator – til slutt får du anbefalt den størrelsen som passer deg best.
  • Eneboligpakkene inneholder alt du trenger; her får du riktig antall kassetter, rør og deler slik at montering kan gjennomføres raskt og enkelt av en fagperson.

– Vi får mer og mer vær her i Norge, avslutter Lieth formanende.

– Det betyr at også kravet til å ta seg av regnvann på egen tomt er økende. Heldigvis trenger ikke løsningen være så komplisert; et godt overvannssystem drenerer og transporterer overskytende vann, uansett mengde eller hastighet. Våre løsninger oppfyller selv de strengeste kvalitetskrav; og det skader selvsagt ikke at kassettene er laget av 100 % resirkulert materiale heller!