Trenger du rørlegger?

Bestill her!

Berøringsfrie kraner gir mer optimal håndvask

Oras Electra berøringsfri servantkran med temperaturhendel.

Foto: Oras/Rørkjøp

Berøringsfrie kraner gir en mer optimal og bærekraftig håndvask, og er en enkel og god løsning for mennesker i alle aldre.

Hvordan fungerer berøringsfrie kraner?

– Kranene er utstyrt med en bevegelsessensorer som reagerer når du holder hendene under kranen, sier Olav Aastvedt hos Rørkjøps leverandør Oras.
– Det er både hygienisk og lettvint.

– På steder hvor mange mennesker møtes regelmessig, vil det foregå større spredning av bakterier. Her er det en stor fordel å installere berøringsfrie produkter for å begrense smittespredning. Både på fellestoaletter i offentlige bygg, ved gjestetoaletter i privathus og ved kjøkken, egner disse produktene seg godt.

Bluetooth sensor gjør det mulig å følge med på vannforbruk eller justere parameterne etter brukerens behov. Dette gjøres i Oras App som lastes ned fra App Store eller Google Play. Kranene kan lett bygges om til forhåndsinnstilt vanntemperatur eller sentralt forhåndsinnstilt temperatur.

Oras Optima er en smart og liten berøringsfri kran.

Foto: Oras/Rørkjøp

«Smarte» berøringsfrie kraner benytter seg av både bluetooth-teknologi og litiumbatterier, men forbrukerne behøver ikke bekymre seg for batterienes levetid:

– Å bytte til berøringsfri kran, gjør din Rørkjøp-fagmann raskt for deg! Deretter kan du i de fleste tilfeller enkelt bytte batteriene selv, men det går iallfall et par år mellom hver gang du trenger å gjøre dette, beroliger Espen Engmann, teknisk fagsjef i Rørkjøp.

Grohe Essence E Infrarød elektronisk servantbatteri 1/2″ med blander og justerbar temperaturbegrenser. Finnes både for batteri og strøm.

Foto: Grohe/Rørkjøp

Berøringsfrie kraner gir mindre vannforbruk

At de berøringsfrie kranene har økt kraftig i popularitet hersker det ingen tvil om. Stadig flere nordmenn velger nå å installere disse produktene når de pusser opp baderommet.

– Vi har merket en vesentlig økning i etterspørselen på tvers av Europa, sier Anne Øiseth, som er Country Manager hos Grohe.

– Forbrukerfokuset på god håndhygiene, samt fokus på mer vannbesparende og bærekraftige produkter har aldri vært sterkere enn det er nå.

FMMattsson 9000E Tronic berøringsfri servantkran. Her vist med forhøyet sokkel som gjør det praktisk ved blant annet fylling av drikkeflasker.

Foto: FMMattsson/Rørkjøp

Grohe har nettopp lansert Vannbarometeret, en studie som kartlegger skandinavernes syn på eget vannforbruk. Studiet viser at nordmenn har det minst bærekraftige vannforbruket i hele Norden.

– Tallene viser tydelig at vi nordmenn sløser enormt med vann. Heldigvis er dette noe som kan reduseres ved hjelp av en berøringsfri kran, poengterer Øiseth.

– Ikke bare er det bærekraftig, men det vil også være lønnsomt for lommeboka.

Hansgrohe Metris S berøringsfritt servantarmatur uten temperaturregulering til batteridrift.

Foto: Hansgrohe/Rørkjøp