Vannstopper på hytta? Velg app-styring!

Glemte du å skru av vannet før du dro på ferie? Eller vil du sikre at hytta ikke blir utsatt for vannskader mens du er bortreist? Med vannstopperen Arjonstop Connect® kan du både stenge og åpne vanntilførselen rett fra telefonen. Enkelt, trygt og effektivt!

Vannskader forekommer stadig hyppere, og det antas at de fleste av oss vil oppleve det minst én gang i livet. Hjemme er det ofte kjøleskap, oppvaskmaskin eller kaffetrakteren på kjøkkenet som forårsaker lekkasje; på hytta er det gjerne frosne vannrør som sprekker i sprengkulden som er den store synderen. Å hindre dyre vannskader er likevel billigere enn du kanskje tror – med en vannstopper kan du både redusere risikoen og minimere skadeomfanget.

Eldre hytte? Husk vannstopper!

– Eier du hus eller hytte av eldre årgang? Da er sjansen stor for at det finnes gamle rør og koblinger som lett kan ryke og forårsake en lekkasje, forteller Øyvind Christiansen fra Rørkjøp-leverandøren Armaturjonsson. – Vi anbefaler alle å sikre at de har en vannstopper installert, både hjemme og på hytta. Når en lekkasje registreres, sørger den nemlig for at vanntilførselen inn til boligen stenges slik at du kan minimere potensielt omfattende vannskader.

Vannstopper har vært påbudt i alle nybygg siden 2010, men det er fremdeles mange eldre boliger, og særlig hytter, som ikke har det installert. Mangler du vannstopper? Da bør du kontakte din nærmeste Rørkjøp-rørlegger.

Vannstopperen fra Armaturjonsson kan styres via appen Salus Smarthome. Du kan også sette opp mulighet for SMS-varsling hvis sensorene aner fare på ferde. Foto: Rørkjøp

Foto: Rørkjøp

Styre vannet fra telefonen? Selvsagt!

Solen skinner, sommeren venter – men glemte du å skru av vannet før du dro på ferie? Ikke noe problem, Arjonstop Connect® fra Armaturjonsson gir deg nemlig muligheten til å styre vannstopperventilen via app, nettbrett eller PC – uansett om du befinner deg på stranden eller på fjellet. Du kan også motta automatisk SMS-varsling hvis sensorene aner fare på ferde.

– Via appen Salus Smarthome blir du varslet med en gang det oppdages et uventet trykkfall eller fukt ved en av sensorene, og ventilen stenger vannet automatisk, forteller Christiansen. – Sensorene fanger også opp lekkasjer som er skjult i selve konstruksjonen; det er en enkel og effektiv beskyttelse mot det som potensielt kan utvikle seg til å bli dyre og tidkrevende vannskader.

Hva er Arjonstop Connect®?

Arjonstop Connect® er en automatisk ventil som stenger vanntilførselen hvis det oppdages fukt, lav temperatur eller unormalt trykkfall der ventilen er montert. Mulighet for app-styring og SMS-varsel (med tilleggsprodukter).

  • Varsler og stenger ved lekkasje
  • Åpner og lukker på signal fra trådløse sensorer
  • Frostvakt: Varsler ved lav temperatur og stenger ned før risiko for frysing

Ventilen har innebygd automatikk for funksjonskontroll. Dette sørger for at ventilen er i bevegelse hvert døgn, slik at du slipper å bekymre deg for hvorvidt ventilen faktisk stenger ved eventuell lekkasje.