Xylem – kvernpumper for hus og hytte

Kvernpumpe fra Xylem

Xylem er Norges ledende leverandør på trykkavløp og pumpestasjoner. Kvernpumpen Flygt DXG er perfekt for deg som har hus eller hytte litt utenfor allfarvei.

Du har kanskje hørt om trykkavløpssystemer? Dette er en vanlig avløpsløsning i områder med spredt bebyggelse, slik som på hyttefelt, og består av kvernpumper, pumpestasjoner og ledninger. Mange hytter benytter seg av avløpspumpestasjon med kvernpumpe; alt av avløp blir kvernet i pumpen, deretter sendes innholdet videre til avløpsledningen.

– Kvernpumper er en populær løsning rundt hytteområder, forklarer Rune Østvold fra Rørkjøps leverandør Xylem. – En slik pumpe gjør at ledningen kan legges uavhengig av om det er naturlig fall i terrenget, i tillegg er det en fin løsning ettersom den er veldig skånsom mot naturen i området.

Hva er Flygt DXG Plus?

Kvernpumpen DXG Plus er perfekt for deg som har hus eller hytte litt utenfor allfarvei.

Kort fortalt er dette et plug-and-play-system med ferdig programmert styre- og alarmenhet. Dette betyr at enheten er rask å installere – selve konfigureringen vil neppe ta mer enn en halvtime.

 Flygt DXG Plus kan leveres sammen med den populære pumpestasjonen Compit 901, som da blir Compit DXG plus, dette er den ideelle og komplette løsningen for pålitelig pumping i tillegg til å ha intelligente funksjoner som sikrer stabil drift. Med andre ord; her er det minimalt med risiko for driftsforstyrrelser!

Compit DXG Plus
Compit DXG Plus er en av Norges mest populære pumpepakker. Her er du sikret pålitelig pumping og god drift.

Smarte funksjoner sørger for en renere tank

– Flygt DXG Plus leverer høyt trykk og stor mengde, men den er også utstyrt med automatiske smart-funksjoner som regelmessig tømmer og rengjør tanken, forklarer Østvold. – Dette er viktig fordi det hindrer at sedimenter og fett samles inni tanken. Du er altså sikret en ren tank!

  • Høy løftehøyde: Opptil 45 meters løftehøyde medfører enkel tilpassing til varierende topografi. Dette gjør det mulig å bruke rør med små dimensjoner.
  • Stor kapasitet: Opptil 3 l/s gir god hastighet i rørene – noe som reduserer risiko for sedimentasjon og gassdannelse
  • Enkel installasjon: Compit med DXG Plus er komplett med tank, pumpe, styreenhet og alarm. Installasjon og systemkonfigurering tar omtrent en halvtime.
  • Intelligente funksjoner: Slurping, rengjøringsmodus, samt hvile- og slumremodus gjør dette til en av de smarteste pumpene på markedet.

Pålitelig og sterk kvernpumpe

For å sikre best mulig drift er det viktig at pumpe og styreenhet jobber sømløst. – Vi har nå forbedret kvernenheten i pumpen ytterligere, noe som sikrer en høy løftehøyde og stabil drift. Kombinert med styreenheten og den automatiske rengjøringen, sikrer vi en driftssikkerhet og funksjon som du normalt kun får på større installasjoner, avslutter Østvold fornøyd.

Om Xylem

Rørkjøp-leverandøren Xylem er et ledende vannteknologiselskap som arbeider for å «løse vann» ved å skape innovative løsninger med smartteknologi for å oppfylle verdens behov for vann, avløp og energi. Vil du lære mer om kvernpumper? Ta kontakt med din nærmeste Rørkjøp-rørlegger!

Behov for rørlegger?

Gjennom landsdekkende tilstedeværelse og høy faglig kompetanse sikrer vi både nærhet, trygghet og kvalitet.

Nettbutikk

Vi kan egentlig si at vi kan skaffe deg alt, men strekker oss til å si det meste. Vår nettbutikk viser et lite utvalg av våre mer enn 100 000 VVS-produkter.

Kundeservice

Spørsmål eller mer informasjon? Vår kundeservice har åpent mandag til fredag kl. 08-16 (Sommertid: 09.00-14.30).