Flere boligeiere velger vannbåren gulvvarme

Da Rørkjøp-bedriften Lysebo VVS AS fikk oppdraget med legge vannbåren gulvvarme i flere leiligheter, ble trinnlydsplater, gulvvarmerør og styringssystemer fra Roth valgt.

Vidar Gabrielsen, daglig leder i Lysebo VVS i Larvik er medlemsbedrift i Rørkjøp. De forteller om mange prosjekter hvor kunden velger vannbåren varme.

Larvikbedriften Lysebo VVS samarbeider tett med utbygger Brunlanes Eiendom og Eventyrhus som ansvarlig byggefirma. Det gir Rørkjøp-bedriften oppdrag over hele Østlandet, og mange velger vannbåren gulvvarme i hele boligen, forteller daglig leder Vidar Gabrielsen.

– Det er litt ulikt hva boligeierne ønsker, men i dette prosjektet har mange valgt komfort med vannbåren gulvvarme i hele leiligheten. Sammen med salgsrepresentanten hos Roth, Per-Arne Egeberg, valgte vi en smart løsning hvor vi både løste kravet til trinnlyd mellom leilighetene og la gulvvarme med Roth sitt Tacker festesystem og Roth-produkter, sier han.

Løsningen er både raskere å legge og totalt sett mer kostnadseffektivt for kunden. På sponplatene la rørleggerne ut trinnlydsplater fra Roth. Et plastsjikt ble lagt og tapet i skjøtene, slik at underlaget ble helt tett. Deretter ble gulvvarmerør lagt i stue, kjøkken, bad og gang etter leggeanvisningen fra teknisk avdeling hos Roth Norge. Rørsløyfene ble festet med Tacker klips og festeverktøy, støp ble lagt oppå, og dermed var alt klart for å legge parkett og flis.

Rørleggerne la ut trinnlydsplater fra Roth oppå sponplatene.
Et plastsjikt ble lagt og tapet i skjøtene, slik at underlaget ble helt tett.

Flere vil ha vannbåren varme

Gabrielsen og kollegaene i Rørkjøp opplever at de legger mer vannbåren varme nå enn før.

– Vi trodde vannbåren varme kom til å forsvinne da hus ble mer tette etter TEK17, men tvert imot ser vi at kundene velger komforten med gulvvarme. Særlig yngre mennesker som er vant til vannbåren gulvvarme fra barndomshjemmet, ønsker å ha det når de får egen bolig, sier han.

Gulvvarmeløsningen med trinnlydsplater, Tacker festesystem og Roth-produkter er både raskere å legge og totalt sett mer kostnadseffektivt for kunden. Her er rørsløyfene lagt og klipset
på plass med Roth Tacker festesystem.

– Alt har en pris, og stadig flere synes komforten er verdt kostnadene. Vi forsøker alltid å presentere gulvvarmeløsningen på en attraktiv måte, for det skal jo være varme i alle boliger. Mange velger å ta bort gulvvarme i soverom for å få økonomien til å gå opp, siden soverommene skal være kaldere, legger Gabrielsen til. – Dette er en løsning som har ikke alltid er den beste, siden mange soverom har blitt brukt både som hjemmekontor og hjemmeskole det siste året med pandemi, sier rørleggermesteren som ofte anbefaler vannbåren gulvvarme til kundene, gjerne i kombinasjon med en avtrekksvarmevifte.

Rørleggerne Haakon S. Christie og Espen Sjærve som er leid inn fra Slaatto Rør AS i Seljord (t.v). Rørlegger Jonas Klungerbo Valmestadrød hos Lysebo VVS (t.h.).

Hus eller hytte på øy – ingen hindring

Lysebo VVS har også et stort prosjekt på Gaustablikk med 43 leiligheter og 60 bad. Her legges tappevannssystemer fra Roth. Rundt Larvik, Stavern og øyene utenfor er det populære hytteområder som gir mange oppdrag for Lysebo VVS. For å komme til jobb på disse prosjektene, brukes egen arbeidsbåt.

– Vi dekker et stort fagområde, og har også begynt å ta sprinkleroppdrag. Nå skal vi også i gang med kjøling fra Roth i et nytt boligprosjekt. Våre rørleggere har bred fagkompetanse og kan bidra med det meste!

Lysebo VVS

Vidar Gabrielsen og kollega Morten Løvold overtok Lysebo VVS i 2012. Da hadde Vidar vært ansatt i bedriften siden 2003 og Morten et par år lenger.

Samtidig med at Vidar gikk siste år på videregående for å bli rørlegger, starten han på mesterutdanning på kveldstid og var ferdig rørleggermester i 2009.

Sten på sten har Vidar og Morten bygd opp rørleggerbedriften til den lønnsomme bedriften det er i dag, med til sammen åtte rørleggere, lærlinger, lagermedarbeider og administrasjon.

Roth

Behov for rørlegger?

Gjennom landsdekkende tilstedeværelse og høy faglig kompetanse sikrer vi både nærhet, trygghet og kvalitet.

Nettbutikk

Vi kan egentlig si at vi kan skaffe deg alt, men strekker oss til å si det meste. Vår nettbutikk viser et lite utvalg av våre mer enn 100 000 VVS-produkter.

Kundeservice

Spørsmål eller mer informasjon? Vår kundeservice har åpent mandag til fredag kl. 08-16 (Sommertid: 09.00-14.30).