Finn roen med utendørs massasjebad

Mange ønsker massasjebad, også kalt boblebad eller utespa. Det forstår vi godt; med et utendørs massasjebad får du en avslappende og oppfriskende spa-opplevelse når du ønsker det.

utendørs massasjebad, også kalt boblebad, fra vikingbad
Viking II er massasjebadet alle kan unne seg. Farge: Perlehvit / Mokka (VIKINGBAD)

 –  Hverdagslivet kan være utfordrende, og i en stadig mer hektisk tilværelse er det viktig å kunne senke skuldrene, trekke pusten dypt og finne roen på hjemmebane, sier Cecilie Bjørnerud Knap, markeds- og kommunikasjonsdirektør i Rørkjøp.

–  Med massasjebad, enten i hagen eller på hytta, kan du rett og slett sette nyte hvilepuls i vakre omgivelser.

Øk velværen med boblebad på hytta

Etterspørselen etter utespa øker, og rørleggerne i Rørkjøp har de siste årene installert stadig flere massasjebad på norske hytter.

Badesesong på hytta året rundt høres jo unektelig fristende ut: Tenk så deilig å kunne synke ned i et boblebad, med stive og ømme muskler etter en lang skitur, mens du skuer ut over fjellheimen!

 – Våre massasjebad er trygge og gode produkter fra velkjente produsenter i Nord-Amerika, forklarer Linda Sagplass hos Rørkjøps leverandør VikingBad.

– Nettopp derfor er disse karene perfekt tilpasset det nordiske klimaet og passer fint inn også på hytta.

https://www.instagram.com/p/CB5w2IQoatb/

Hvilket utendørs boblebad passer for meg?

Hvilket boblebad du bør velge kommer an på om vil ha et deilig kosebad eller mye futt i dysene som gir kroppen en skikkelig massasje.

Besteforeldre investerer i massasjebad til seg selv, barna og barnebarna. Det er det perfekte stedet for familiens små og store å skravle og kose seg sammen. Du kan ha karet helt for deg selv iblant, men det er også gøy å dele.

– Det er veldig hyggelig å samle familien eller vennegjengen i badet. Alle kan senke skuldrene og ha fokus på hverandre. Det blir et fristed, det er ikke mye rom for å sitte med mobilen og pc-en oppi der, sier Sagplass.

Installere massasjebad i hagen

Går du med tanker om å installere massasjebad, er det enkelte ting du må tenke på før du kan synke ned i badet: Massasjebadet må nemlig stå på et stabilt underlag, på en sterk terrasse, plen eller platting som tåler vekten.

– Først og fremst må du sørge for at massasjebadet står på en vannrett, jevn grunnflate som faktisk tåler vekten, sier Espen Engmann, teknisk ansvarlig i Rørkjøp.

https://www.instagram.com/p/BxSbycaAlgY/

– Og vil du ha det integrert og senket i terrenget eller skal det stå oppe på bakken? I tillegg er det viktig at du har en fast strømtilkobling fra sikringsskapet med jordfeilbryter tilkoblet bassenget. Dette er spørsmål som våre rørleggere eller leverandører kan hjelpe deg med, forsikrer han.

Det trenger ikke ha direkte tilkobling til vann, men nærhet til en hageslange, utekran eller lignende. Samtidig er det lurt med kort avstand til huset eller hytta – slik at turen fra dusjen og ut i karet ikke føles for lang.

– Husk også at du må ha lett tilgang til utstyrsrommet, for inspeksjon, service og justeringer. Det sitter på den ene siden gjemt bak et panel. Det er fryktelig leit å gjøre området rundt spaet flott, for så å måtte rive det opp for å få kommet til i utstyrsrommet, sier Sagplass.

Utespa og strømsparing

Men valgene stopper ikke der. Du kan nemlig også få spa-kar som fjernstyres via WiFi og app på telefonen.

– Det kan være gull verdt dersom du ønsker at karet skal være «badeklart» når du ankommer hytta fredag kveld, men er opptatt av å spare strøm ellers i uka, sier Sagplass hos VikingBad. VikingBads massasjebad er i tillegg termisk isolert.

– Det vil si at man bruker den stillestående luften inne i selve spaet sammen med overskuddsvarmen fra pumper og varmekolbe. På den måten utnyttes all varme til å holde massasjebadet i drift på en effektiv og kostnadsbesparende måte, avslutter Engmann i Rørkjøp.  

Du kan også investere i Defa spa-alarm, som gir deg beskjed om strømmen skulle gå eller en sikring ryke – slik at du kan avverge at vannet i karet fryser.

Boblebad med helsebringende effekter

Det er kjent at vann som holder en temperatur på rundt 37–38 grader faktisk kan utløse positive hormonelle endringer i kroppen. Disse endringene frigjør hormonet ACTH, som igjen starter produksjon av hydrokortison. Dette er et stoff som bidrar til følelsen av økt velvære og lykke – akkurat det vi trenger en ekstra dose av i en hektisk hverdag.

Vikingbad

Behov for rørlegger?

Gjennom landsdekkende tilstedeværelse og høy faglig kompetanse sikrer vi både nærhet, trygghet og kvalitet.

Nettbutikk

Vi kan egentlig si at vi kan skaffe deg alt, men strekker oss til å si det meste. Vår nettbutikk viser et lite utvalg av våre mer enn 100 000 VVS-produkter.

Kundeservice

Spørsmål eller mer informasjon? Vår kundeservice har åpent mandag til fredag kl. 08-16 (Sommertid: 09.00-14.30).