Berøringsfrie kraner gir mer optimal håndvask

Ett av de viktigste korona-tiltakene for å begrense smittespredning, er god håndhygiene. Ved å installere berøringsfrie kraner på baderommet, gjestetoalettet og kjøkkenet, sikrer du god hygiene og sparer miljøet.

Hvordan fungerer berøringsfrie kraner?

Berøringsfrie kraner er en enkel og god løsning for mennesker i alle aldre.

– Kranene er utstyrt med en bevegelsessensorer som reagerer når du holder hendene under kranen, sier Olav Aastvedt hos Rørkjøps leverandør Oras.
– Det er både hygienisk og lettvint.

Berøringsfrie kraner
Oras Optima er en smart og liten berøringsfri kran.

– En berøringsfri kran sikrer trygg vanntilgang og maksimal hygiene, både hjemme og på offentlige plasser som skoler, kontorer og kinoer, forklarer Aastvedt entusiastisk.

berøringsfri servantkran fra Oras
Oras Inspera berøringsfri servantkran med temperaturhendel.

– På steder hvor mange mennesker møtes regelmessig, vil det foregå større spredning av bakterier. Her er det en stor fordel å installere berøringsfrie produkter for å begrense smittespredning. Både på fellestoaletter i offentlige bygg og på for eksempel gjestetoaletter i privathus, egner disse produktene seg godt.

berøringsfritt servantbatteri
Grohe Essence E Infrarød elektronisk servantbatteri 1/2″ med blander og justerbar temperaturbegrenser. Finnes både for batteri og strøm.

«Smarte» berøringsfrie kraner benytter seg av både bluetooth-teknologi og litiumbatterier, men forbrukerne behøver ikke bekymre seg for batterienes levetid:

– Å bytte til berøringsfri kran, gjør din Rørkjøp-fagmann raskt for deg! Deretter kan du i de fleste tilfeller enkelt bytte batteriene selv, men det går iallfall et par år mellom hver gang du trenger å gjøre dette, beroliger Espen Engmann, teknisk fagsjef i Rørkjøp.

berøringsfri servantkran
FMMattsson 9000E Tronic berøringsfri servantkran. Her vist med forhøyet sokkel som gjør det praktisk ved blant annet fylling av drikkeflasker.

Berøringsfrie kraner gir mindre vannforbruk

Hansgrohe Metris S berøringsfritt servantarmatur uten temperaturregulering til batteridrift.

At de berøringsfrie kranene har økt kraftig i popularitet hersker det ingen tvil om. Stadig flere nordmenn velger nå å installere disse produktene når de pusser opp baderommet.

– Vi har merket en vesentlig økning i etterspørselen på tvers av Europa, sier Anne Øiseth, som er Country Manager hos Grohe.

– Forbrukerfokuset på god håndhygiene, samt fokus på mer vannbesparende og bærekraftige produkter har aldri vært sterkere enn det er nå.

Grohe har nettopp lansert Vannbarometeret, en studie som kartlegger skandinavernes syn på eget vannforbruk. Studiet viser at nordmenn har det minst bærekraftige vannforbruket i hele Norden.

– Tallene viser tydelig at vi nordmenn sløser enormt med vann. Heldigvis er dette noe som kan reduseres ved hjelp av en berøringsfri kran, poengterer Øiseth.

– Ikke bare er det bærekraftig, men det vil også være lønnsomt for lommeboka.

Berøringsfrie kraner kan redusere smittespredning

I disse korona-tider er vi mer oppmerksomme på smittespredning og hygiene enn før.

Folkehelseinstituttet anbefaler regelmessig håndvask som den mest effektive beskyttelsen mot videreføring av smitte. En grundig håndvask, kombinert med berøringsfrie kraner, sikrer derfor maksimal hygiene til enhver tid.

– Vannet i kranen aktiveres via en sensor, dermed trenger ikke hendene dine å berøre kranen. Dette reduserer risikoen for overføring av bakterier tilbake til dine nyvaskede hender. I tillegg sikrer det at kranen holder seg ren og hygienisk lenger, ettersom du ikke er borti den, oppsummerer Aastvedt.

– I tillegg kan en berøringsfri kran øke sikkerheten i et hjem med små barn, legger Øiseth raskt til.

– Temperaturen stilles inn på forhånd, noe som reduserer sjansen for skålding.

berøringsfritt servantarmatur
Hansgrohe Focus berøringsfritt servantarmatur med temperaturregulering til batteridrift.

Slik vasker du hendene ordentlig

Hendene må vaskes regelmessig for å ikke spre lumske bakterier videre til omgivelsene og de vi har rundt oss.

Mora MMX Tronic berøringsfri kran. Kan påmonteres forhøyet sokkel for enklere bruk ved fylling av blant annet av drikkeflasker.


Slik vasker du hendene på 1-2-3:
1. Vask regelmessig: Bakterier samler seg på hendene våre hver eneste dag. Det er derfor svært viktig at du vasker hendene etter å ha besøkt toalettet, vært i kontakt med syke mennesker eller etter at du har hostet. Håndtak og overflater i hjemmet ditt bør også vaskes regelmessig.

2. Vær grundig: De aller fleste slurver nok litt med håndvasken fra tid til annen. Husk at det ikke er nok å bare holde hendene under vannet – du må faktisk gni såpen inn slik at det skummer. Vask håndoverflatene først, deretter vasker du grundig mellom fingrene og fingertuppene.

3. Benytt berøringsfri kran: Når vi tar på vannkranen, så overfører vi bakterier fra hendene våre og over til kranen. Dette betyr at når du skrur av kranen, med nyvaskede hender, så blir bakteriene overført tilbake til hendene dine. En berøringsfri kran forblir ren og hygienisk lenger.

Finn mer inspirasjon i vår katalog

FMMattssonGrohehansgroheIntraMora ArmaturOras

Behov for rørlegger?

Gjennom landsdekkende tilstedeværelse og høy faglig kompetanse sikrer vi både nærhet, trygghet og kvalitet.

Nettbutikk

Vi kan egentlig si at vi kan skaffe deg alt, men strekker oss til å si det meste. Vår nettbutikk viser et lite utvalg av våre mer enn 100 000 VVS-produkter.

Kundeservice

Spørsmål eller mer informasjon? Vår kundeservice har åpent mandag til fredag kl. 08-16 (Sommertid: 09.00-14.30).