Skandinavisk innredning til vaskerom og baderom

Møbler til våtrom bør være stilige, slitesterke og ha mye oppbevaring. Her får du våre beste tips til hvordan du innreder baderom og vaskerom med fokus på trendy, skandinaviske produkter.

Oppussing av baderom og vaskerom er en stor investering for de fleste av oss. Derfor er det viktig at du velger en innredning som har lang holdbarhet. Er den i tillegg produsert i Skandinavia, og dermed «kortreist», blir valget ditt enda mer bærekraftig.

Skap et baderom som varer

– Velg materialer som er spesielt utviklet for våtrom, da er du sikker på at du har en innredning som tåler bruk over flere år, tipser Johan Körner, som er ansvarlig for produkt og design hos Rørkjøp-leverandøren Svedbergs.

Bedriften, som har lagt all produktutvikling, design og produksjon til Dalstorp i Sverige, har lenge fokusert på slitesterke produkter; deres egenutviklede Duradry lakkprosess sikrer at baderomsmøblene blir fuktbestandige, noe som kan gi lang holdbarhet på innredningen.

Skandinavisk design inntar baderommet

Hektiske hverdager setter høye krav til baderommet; det er her vi skal finne roen, senke skuldrene og få tilbake hvilepulsen. Dette bør gjenspeiles i baderomsinnredningen.

– Den skandinaviske stilen har lenge vært synonym med lyse treslag, forteller Körner. – Hovedfokuset har ofte vært på funksjon fremfor stil. Nå viser trendene at vi våger mer fargemessig; vi er trygge nok til å gå mot mørkere og varmere toner.

bad med innredning fra svedbergs
Finn hvilepulsen med varme farger. Hos baderomsprodusenten Svedbergs står mørkere og varmere toner nå i fokus.

Foto: Svedbergs/Rørkjøp

Dyrk din egen stil på baderommet

Mange lurer på hvordan de kan foreta gode interiørvalg på baderommet. Her har Körner noen klare tips: Begynn med det som inspirerer deg. Hvilken stil liker du? Hva slags produkter foretrekker du?

– Tenk helhetlig; produktene bør helst passe sammen i både form og finish for å gi et best resultat. Det er likevel fint om du lar enkelte produkter skille seg ut designmessig; dette kan sette tonen for resten av rommet, tipser Körner.

Husk at stil ikke behøver å gå på bekostning av oppbevaring: – En god baderomsinnredning har alltid godt med oppbevaring. Vi har blant annet utviklet Box Two, som garanterer god og smart oppbevaring i skuffen på badet. I tillegg gir skinnene en problemfri åpning og stenging av skuffen – år etter år.

Stil og funksjon går hånd i hånd: Foss Fabrikker lager smarte løsninger som passer fint i en travel hverdag.

Foto: Foss Fabrikker/Rørkjøp

Velvære på badet – hvorfor ikke også på vaskerommet?

Det er ikke kun badet som bør planlegges nøye; også vaskerommet har havnet i fokus hos oppussingsglade nordmenn de siste årene.

– I dag er det mange som prioriterer å lage et stort vaskerom. Dette kombineres ofte med en grovinngang og garderobe. Her kan du sette fra deg møkkete støvler, tørke vinterdressen eller vaske en sølete hund etter en skogstur, forteller Hege Johansen hos Rørkjøp-leverandør Foss Fabrikker. De holder til på Birkeland, helt sør i Norge.

For å skape et godt og hyggelig arbeidsrom er det viktig med rikelig oppbevaringsplass, god arbeidshøyde og varme gulv, påpeker Johansen. – Har du bad og vaskerom i ett? Da har vi løsninger som tilbyr samme utførelse på baderomsinnredningen og vaskeromsinnredningen. Dette sikrer en mer helhetlig stil, forteller hun.

vaskerom med innredning fra foss fabrikker
De mørke fargene inntar vaskerommet: Denne stilfulle og praktiske innredningen leveres av Foss Fabrikker.

Foto: Foss Fabrikker/Rørkjøp

Husk god oppbevaring på vaskerommet!

Vaskerommet blir ofte omtalt som husets hjerte. Her er det viktig med god orden for at hverdagsrutinene skal gå på skinner. Med god lagringsplass kan du enkelt rydde unna ting som ellers ville stått fremme.

Skal du pusse opp et lite rom, uten noen mulighet for utvidelse, gjelder det å tenke smarte løsninger, formaner Johansen.

– Vi tilbyr en rekke praktiske hjelpemidler for et ryddig og tilrettelagt vaskerom. Vi har blant annet et underskap med uttrekkbart strykebrett med trekk, samt integrert kurver for sortering av skittentøy. Dette frigjør plass på gulvet og gir et mer ryddig uttrykk. Høyskapene i vaskeromsserien vår har også grunne hyller, slik at du enkelt kan rydde unna støvsuger og moppestativ, tipser hun om.

– Med færre ting fremme, blir det lettere å holde rommet ryddig og innbydende, konkluderer Johansen.