Derfor bør du velge skandinavisk baderomsinnredning

Baderomsinnredninger bør tåle å bli utsatt for luftfuktighet, gå i stil med interiøret og ha romslig plass til oppbevaring. Velger du baderomsinnredning av god, skandinavisk kvalitet, får du et ekstra holdbart og bærekraftig bad.

Foto: Svedbergs/Rørkjøp

Baderomsinnredninger bør tåle å bli utsatt for luftfuktighet, gå i stil med interiøret og ha romslig plass til oppbevaring. Velger du baderomsinnredning av god, skandinavisk kvalitet, får du et ekstra holdbart og bærekraftig bad.

Oppussing av badet er en stor investering, og noe vi gjør med tiårs mellomrom. Derfor er det viktig å velge materialer og baderomsinnredning som tåler tidens tann. Er møblene i tillegg produsert i Skandinavia, og dermed kortreiste, blir valget ditt enda mer bærekraftig.

OPPBEVARINGSPLASS: En god baderomsinnredning har godt med plass til oppbevaring. Møbelserien DK kommer enten med eller uten beinstativ, og i flere standard og tilvalgsfarger. Denne heter Skifergrå. Skuffene er delt inn slik at det gir god og smart oppbevaring.

Foto: Svedbergs/Rørkjøp

Skap et baderom som varer

– Velg materialer som er spesielt utviklet for våtrom, da er du sikker på at du har en baderomsinnredning som tåler bruk over flere år, sier Johan Körner, som er ansvarlig for produkt og design hos Rørkjøp-leverandøren Svedbergs.

Svedbergs produserer, utvikler og designer baderomsinnredninger i Dalstorp i Sverige, og har lenge vært innriktet på å lage slitesterke produkter. En egenutviklet lakkeringsprosess sikrer at baderomsmøblene blir fuktbestandige, slik at innredningen holder over tid.

Men det er ikke bare materialene som skal tåle å brukes over mange år. Også det estetiske skal holde stilen.

– Lenge har funksjon vært prioritert fremfor stil. Nå viser trendene at vi våger mer fargemessig; vi er trygge nok til å gå mot mørkere og varmere toner, sier Körner.

Skandinavisk design

Hektiske hverdager stiller høye krav til baderommet; det er her vi skal finne roen, senke skuldrene og få tilbake hvilepulsen. Dette bør også gjenspeiles i baderomsinnredningen.

– Den skandinaviske stilen har lenge vært synonym med lyse treslag, forteller Körner.

Stil og funksjon går hånd i hånd: Foss Fabrikker lager smarte løsninger som passer fint i en travel hverdag. Serien Form er en stilren møbelserie med tydelig estetikk og smartere løsninger for oppbevaring.

Foto: Foss Fabrikker/Rørkjøp

Men for å finne det som passer akkurat deg, bør du starte med det som inspirerer deg. Hvilken stil liker du? Hva slags produkter foretrekker du?

– Tenk helhetlig; produktene bør helst passe sammen i både form og finish for å gi best resultat. Det er likevel fint om du lar enkelte produkter skille seg ut designmessig; dette kan sette tonen for resten av rommet, tipser Körner.

Smarte løsninger

Også norske Foss Fabrikker lager kortreiste innredninger for baderom og vaskerom, og holder god kvalitet på produktene. Stilren design og fuktbestandige løsninger har vært en del av selskapet helt siden starten for 50 år siden.

Møbelserien Form er laget av folierte MDF-plater. Dette gjør møblene fuktbestandige, samtidig som det understreker Forms stilrene estetikk ved at skjøtene blir usynlige.

Foto: Rørkjøp / Foss Fabrikker

– For den med baderom og vaskerom i ett, finnes løsninger som tilbyr samme utførelse på baderomsinnredning og vaskeromsinnredning. Dette sikrer en mer helhetlig stil, sier Hege Johansen hos Rørkjøp-leverandør Foss Fabrikker.

Merk at estetikk ikke behøver å gå på bekostning av oppbevaring:

– Med færre ting fremme, blir det lettere å holde rommet ryddig og innbydende, konkluderer Johansen.

Kilde: ifi.no