Slik søker du om støtte fra Enova

Hvordan gå frem for å søke om støtte fra Enova?

Enova støtter tiltak som fører til grønnere og bedre energivalg i norske husholdninger, blant annet til oppvarming av bolig. Men hvordan går du frem for å søke om støtte?


Støtte fra Enova bidrar til bedre miljø

Hvis du går med tanker om å investere i en grønnere oppvarmingsløsning for boligen din, er sjansen stor for at du kan redusere totalkostnaden med støtte fra Enova.


Statsforetaket Enova har som mål å bidra til effektiv omlegging av energiforbruk og energiproduksjon. De tilbyr en rekke gode støtteordninger for boligeiere som investerer i bedre, mer miljøvennlige oppvarmingsløsninger.


– Grønnere energitiltak er noe alle bør investere i, sier Svein Kaasa hos Rørkjøps leverandør Vaillant. På lang sikt kan forbrukerne spare mye penger på en grønnere løsning, ettersom den faktisk kan vil redusere varmekostnadene dine. I tillegg kommer tilskuddet fra Enova godt med, påpeker den tyske leverandøren av varme-, klima- og solenergiløsninger


Enkel søknadsprosess på 1-2-3

Det er relativt ukomplisert å søke om støtte fra Enova, forklarer Espen Engmann, som er teknisk fagansvarlig i Rørkjøp. Engmann påpeker at du som forbruker kun må gjennom 3 steg for å fullføre søknadsprosessen.

1) Først installeres produktet du har valgt

2) Hvis løsningen er på Enovas tilskuddsliste, kan du registrere fakturaen din direkte på hjemmesiden til Enova

3) Du mottar utbetaling på din konto


– Det er likevel én ting du må være klar over, sier Engmann: Det er et krav fra Enova om at du kun bruker sertifiserte fagpersoner til å foreta installeringen. Hvis du for eksempel tar saken i egne hender, kan du raskt få avslag på søknaden.


Bergvarmepumpe fortsatt inne i varmen

Det gjelder å følge med på hvilke løsninger som er på Enovas tilskuddsliste, det er nemlig ikke alle varmepumpetyper som genererer tilskudd. Eksempelvis ble luft-til-vann varmepumpe fjernet fra tilskuddslisten fra den 1. april 2020. Du kan imidlertid fremdeles søke om støtte til bergvarmepumpe til ditt nye eller eksisterende vannbårne oppvarmingssystem.


Oppvarming med en slik varmepumpe gir lavere energibruk enn ved bruk av strøm, ifølge varmeleverandøren (varmepumpeleverandøren) Vaillant. – Opptil 80 prosent av ditt varmebehov kan hentes gratis direkte fra miljøet. Bare 20 prosent må tilføyes i form av elektrisitet, avslutter Svein Kaasa. (påstand hentet fra Vaillants hjemmeside)


Lurer du på hva slags varme du bør velge i din bolig, og om det er et tiltak som utløser rett til Enova-støtte? Våre erfarne rørleggere kan svare deg – finn din nærmeste Rørkjøp-fagmann her.Spørsmål eller ønsker mer informasjon?

Ta kontakt med kundeservice. Vår nettbutikk rorkjop.no viser kun et lite utvalg av våre mer enn 100 000 VVS-produkter.

Kundeservice tlf: 66 77 53 54 / [email protected] (åpent kl. 08.00 – 16.00)


Vi kan egentlig si at vi kan skaffe deg alt, men strekker oss til å si det meste. Rørkjøp har rørleggerne som gir deg trygghet og produktene som sikrer kvalitet!

Kundeservice: 66 77 53 54