Rørlegger Svein (66) på Nordstrand ber om oppdrag: – Tilgangen til nye jobber er veldig dårlig

Regjeringen sier klart ja til bruk av håndverkere nå. Rørlegger Svein Løkenflaen (66) håper folk vil gi ham oppdrag.

NORDSTRAND: Ifølge justis- og beredskapsminister Monica Mæland (H) er det mange som har spurt om det er trygt å bruke snekkere, rørleggere og elektrikere nå, eller om man i stedet bør vente til viruskrisen er over med å få håndverksarbeid gjort i hjemmet. Oppfordring fra regjeringen er klar: Gi håndverkerne oppdrag, skrev NTB denne uken. 

– Hvis både håndverkeren og den som bruker håndverkeren, er frisk og ikke i karantene, så kan man gjerne bruke håndverkere. Her, som på alle andre områder nå, så handler det om å ta sine forholdsregler. Hold avstand, ha god håndhygiene og unngå fysisk kontakt, sier Mæland.   

De som har råd til det, kan på denne måten bidra til å holde de økonomiske hjulene i samfunnet i gang, sa hun. 

– Utfordrende tid for alle 

En som håper folk i nærområdet tar oppfordringen, er Svein Løkenflaen i Svein Løkenflaen Rørleggerservice. Etter at koronatiltakene ble satt inn, har det blitt stadig færre oppdrag på rørleggeren.

– Tilgangen til nye jobber er veldig dårlig. På Mitt Anbud, som jeg bruker mye, har det gått veldig ned, sier Løkenflaen, som har jobbet som rørlegger siden 70-tallet.

Han er glad for oppfordringen fra Monica Mæland.

– Det er en utfordrende periode for alle, men det betyr mye at hun oppfordrer folk til å holde hjulene i gang og støtte opp om lokale bedrifter, sier Løkenflaen.

Holde liv i lokale bedrifter

– Har du noe som trenger å fikses, for eksempel en vask som lekker, så kan det nå være et fornuftig tidspunkt å gjøre dette på. Det vil bidra til å holde samfunnet i gang og holde liv i lokale bedrifter som oss. Å sørge for aktivitet innenfor det som er mulig, er veldig viktig nå, sier rørleggeren.

Hvis man planlegger litt, er det ikke noe problem å ha håndverkere på besøk, påpeker han.

– Vi behøver ikke å stå oppå hverandre, og du trenger ikke å fortelle meg hvor berederen står. Du kan bare vente i stua, så sier jeg ifra når jobben er gjort.

Må kanskje permittere seg selv

Han har måttet permittere en av sine to ansatte.

– Jeg har permittert kontordama. Hvis det ikke forandrer seg nå, må jeg permittere meg selv og den andre rørleggeren. Utgiftene er der fortsatt, sier Løkenflaen.

– Hvilke tanker gjør du deg om fremtiden?

– Dette går over, men hele greia er forferdelig. Man må bare prøve å tenke positivt, kose seg hjemme og følge de reglene som kommer. 

Regjeringen foreslo fredag at staten dekker en del av de faste utgiftene for bedriftene som er koronarammet.

– Det er sikkert kjempefint å få hjelp til å dekke husleie og forsikringer. Men det blir ikke noe penger inn i kassa, så det er greit å få noe jobb, sier rørleggeren.
 

Artikkelen er hentet fra Nordstrands blad.

Om Rørkjøp Vi er landsdekkende rørleggerkjede som består av 420 rørleggerbedrifter. Ved å benytte rørleggerne i Rørkjøp-kjeden, er du sikret faglig kompetanse og produkter av høy kvalitet. Vår nettbutikk rorkjop.no viser kun et lite utvalg av våre mer enn 100 000 VVS-produkter. Vi kan egentlig si at vi kan skaffe deg alt, men strekker oss til å si det meste.

Se også vår nye produktkatalog med 320 sider spennende nyheter fra våre leverandører.
Klikk her.

Har du behov for rørlegger?

Ta kontakt med oss så bistår vi deg i å komme i kontakt med din lokale rørlegger!

Send oss en e-post på [email protected] eller ring oss: 66 77 53 53 (8-16 mandag – fredag)

Våre rørleggere tar alle forholdsregler - det er trygt å slippe inn rørleggeren! Rørkjøp har rørleggerne som gir deg trygghet og produktene som sikrer kvalitet.

Få pris på produktet ferdig montert!

Ring: 66 77 53 53 (8-16) / e-post: [email protected]

Vi setter deg i kontakt med din lokale Rørkjøp-rørlegger.

Finner du ikke det du er på jakt etter?

Ta kontakt med vår kundeservice. Vår nettbutikk viser kun et lite utvalg av mer enn 100 000 produkter! Vi kan egentlig si at vi kan skaffe deg alt, men strekker oss til å si det meste.

Kundeservice: 66 77 53 54 / e-post: [email protected]

Kundeservice: 66 77 53 54