Pent og praktisk på hyttebadet

Hytta har en spesiell plass i norske hjerter – enten vi foretrekker sjøbris, skogens ro eller frisk fjelluft. I takt med at hytta øker i antall kvadratmeter, blir vi mer opptatt av interiør og design i fritidsboligen vår. Og etter en lang skitur eller fjellvandring er det godt å returnere til et lekkert og praktisk bad.

Convert?compress=true&rotate=exif&w=930&fit=crop

Rørkjøp gir deg tips til hvordan du kan friske opp hyttebadet og gjøre det funksjonelt.

Størrelsen avgjør

Noen hyttebad er små og enkle med det mest nødvendige, mens andre er romslige og har alle fasiliteter. Har du et lite bad på hytta, er det flere grep du kan ta for å maksimere romfølelsen:

– Male veggene i lyse farger

– Henge opp speil

– Unngå tunge materialer i mørke farger

– Sørge for mest mulig naturlig lys

– Ha hyller på veggene fremfor gulvstående møbler 

Vi i Rørkjøp deler gjerne vår kunnskap hvis du trenger rådgivning om oppussing av hyttebad. Ikke nøl med å kontakte oss for en fagprat.

Inn med lim

Alle moderne bad har våtsoner med membran. Den skal holde vann og fuktighet borte fra innervegger og konstruksjoner. Du bør derfor legge vekk drillen når du skal henge opp en ny hylle på badet. Det kan nemlig få alvorlige følger om du borer hull i en våtsone. 

Du gjør det trygt og lett for deg selv ved å bytte ut drill og skruer med lim. Da slipper du å bekymre deg for både våtsoner og fliser!

Med monteringslim for våtrom fester du enkelt hyller, oppheng og knagger. Vær nøye på at du kjøper et sterkt lim som er egnet for baderommet, og som tåler høy grad av fuktighet. Skal du feste større gjenstander, må limet også tåle tung belastning.

 

Slik gjør du:

  • Vask overflaten du skal lime på. Skal limet feste seg, er det viktig å fjerne såperester og skitt.
  •  Skal du montere flere gjenstander ved siden av hverandre, mål høyde og avstand før du påfører limet.
  • Smør limet utover overflaten i et jevnt lag. Dekk hele flaten av bakstykket, bortsett fra ytterkantene.
  • Press bakstykket forsiktig mot veggen. Påse at limet fordeler seg jevnt. Press lett, men nok til at du får en noen millimeter tykk limfuge imellom. Da blir det lettere å fjerne limet etterpå hvis det trengs.  
  • La limet tørke i 2–3 døgn før du monterer nye knagger, speil eller hyller.

Gjør det selv – men ikke alt

Etter noen late feriedager i hengekøya, er det mange som liker å ta på seg fiksehatten. Er du en av dem? Husk at de samme forskriftene gjelder for montering og installasjon i fritidsboliger som i privathjem. Det betyr at du ikke skal leke verken rørlegger eller elektriker på hytta!

Allikevel er det mye du kan gjøre selv når det kommer til interiør og dekor. Hemmeligheten bak et fint bad ligger ofte i de små detaljene.

 

Er du av den kreative typen? Hvorfor ikke:

– Lage en benkeplate av stein?

– Gjøre om en gammel balje til vaskefat?

– Spikke knagger til håndklærne av tre?

– Lage skapbeslag av smijern?

– Gi hytta en god, gammeldags badestamp?

 

Du kan komme langt med noen gode idéer, et malingsspann og et par koster. Mens du tar deg av stilen, tar Rørkjøp seg av sikkerheten. Overlater du montering og installering av rør til oss, så blir ferien garantert fin og stressfri i år også. 

God hyttesommer!

Mora mmix kran & utekjøkken 

Artikkel: Hold hytta tørr og sunn

Kundeservice: 02500