Nå er det slutt på jojo-oppvarming av huset

Å justere panelovn opp og ned etter temperaturforskjellene i huset er ikke lenger nødvendig. Med et gulvvarmesystem fra Roth og en Touchline termostat som lærer seg hvor varmt du vil ha det, får du en større komfort hjemme.

Som første aktør på markedet lanserte Roth Norge Touchline-teknologien i 2012 og tok gulvvarme-verdenen med storm. Samme år mottok selskapet den høythengende prisen for årets beste produkt på Plus X Award.

  • Dette er intelligent oppvarming. Termostaten kjenner igjen syklusen på oppvarmingen, så den blir lavere og riktigere, forteller Morten Øren, som er Managing Director i Roth Norge.
  • Det har skjedd mye på utviklingen det siste året, særlig i samspillet mellom temperaturene. Du får koblet termostaten til en app, og du kan for eksempel styre varmen på hytta di via denne appen, fortsetter Øren.

Siden har appen termostaten er koblet sammen med, stått for flere oppgraderinger.

Toppsjefen hadde hørt mange historier om at folk slet med svingende romtemperaturer før teknologien ble lansert.

  • En som henvendte seg, fikk stadig kjeft av kona. De fikk aldri gulvvarmen til å fungere. Det var alltid for kaldt eller for varmt. Så byttet han til Touchline-løsningen.
Convert?compress=true&rotate=exif&format=jpg&q=80&w=930&fit=crop&c=true

Reagerer raskt

Kunden ble fort fornøyd. Systemet er nemlig raskt både når det gjelder å oppnå ønsket romtemperatur, og å lære seg hvordan husets eiere vil ha oppvarmingen.

  • Du kan regulere temperaturen opp med 3 grader på 20 minutter. Tidligere kunne det ta to timer for å oppnå den ønskede temperaturen, avhengig av valgt system.

Roth leverer en nedstøpt modell, Clima Comfort, og Compact System som kan legges flytende oppå eksisterende gulv. Begge disse systemene kan kombineres sammen med parkett. Sistnevnte er den raskeste løsningen dersom man ønsker å oppgradere til vannbåren gulvvarme. Øren kan ikke se annet enn fordeler med denne typen intelligent varmestyring. Han lister gjerne opp.

Romtemperaturen blir jevnere, energiforbruket går ned. Belastningen av energikilden blir lavere, og komforten blir bedre

Fremtiden er vannbåren

I varmeløsningen er det noen få motorer som styrer hvor mye varmt vann som skal sirkuleres rundt i gulvet for å få ønsket romtemperatur. Øren svarer ubetinget ja på om vannbåren varme er fremtidens energiløsning. Han mener også det er gode grunner til at vi skal bruke vann til oppvarming i hjemmene.

  • Vi er blitt så bortskjemte og vil ha det varmt og godt. Vi utvider fyringssesongen, fortsetter både litt lenger utover våren og begynner litt tidligere på høsten. Dette resulterer i et litt høyere forbruk avhengig av hva den enkelte ønsker av komfort. Det er det samme som med en bil. Kjører du hardere på gassen, bruker du mer drivstoff. Den aller største fordelen med vannbåren varme er fleksibiliteten med valg av energikilde.
Convert?compress=true&rotate=exif&format=jpg&q=80&w=930&fit=crop&c=true

Eksempler på energikilder som kan benyttes i vannbårne anlegg:

  • bio (trepellets, flis og ved)
  • varmepumpe (væske/vann eller luft/vann)
  • solenergi (solfangere)
  • fjernvarme- og nærvarmeanlegg
  • elektrisitet

Vi vet ikke hva fremtiden vil bringe av nye, intelligente løsninger!

Vannbåren oppvarming i kombinasjon med en varmepumpe kan gi en energibesparelse på 14 % ved reduksjon av turvanns-temperaturen fra for eksempel 40 til 33 grader. For hver grad man justerer ned turvanns-temperaturen på vannet, sparer brukeren 2 % energi.

Kjøl ned sommervarmt hus

Husene blir konstruert stadig tettere. Det skal lite til før det kan bli for varmt. Da kan man velge å kjøle ned med luft, men man kan også kjøle ned gulvene. Blant annet er Gardermoen bygget på både gulvvarme og gulvkjøling i ankomst- og avgangshallene.

Roth gulvarmesystem gir optimal komfort både om sommeren og vinteren. Får du eksempelvis installert et varme-/kjøleanlegg via en varmepumpe, gir dette billig varme om vinteren og kjøling om sommeren.

Ønsker du mer informasjon om varme og energi? Ta kontakt med vår kundeservice på telefon 66 77 53 54 eller pr e-post:[email protected]

Convert?compress=true&rotate=exif&format=jpg&q=80&w=930&fit=crop&c=true
Kundeservice: 66 77 53 54