Jan Anders har fått avbestillinger av frykt for koronasmitte: – Det er trygt å bestille rørlegger

Kan man få håndverkere i hus i all den tid man skal prøve å omgås færrest mulig folk? Ja, er svaret til rørlegger Jan Anders Kristiansen.

Daglig leder i Rør og renovering AS på Bardufoss, Jan Anders Kristiansen, er glad for at de ikke har blidt hardt ramma av den delvise nedstenginga av landet som trådte i kraft 12. mars. Han har likevel merka at de får færre telefoner og oppdrag enn de gjorde før koronaen kom til landet.

– Så er det noen kunder vi har avtaler med som ringer og sier «nei, vi vi ikke ha korona, så vi vil ikke du skal komme», sier Kristiansen og ler.


Tar forholdsregler

Han viser til at det er et firma sørpå som har opplevd å utføre et oppdrag hos en kunde som ikke turte å si at de satt i karantene i frykt for at rørleggeren ikke ville komme. Det førte til at flere ansatte i firmaet måtte settes i karantene.

– Det er viktig at kundene er ærlige med oss, sier Kristiansen.

Firmaet på Bardufoss består av to personer, og når én av de kommer på oppdrag til deg, har de allerede tatt flere forholdsregler for å unngå smitte både ene og andre veien.

– Kunden må være i et annet rom, og vi tørker over med spritservietter der vi har jobba, sier Kristiansen. I tillegg ringer de på med en spritserviett mellom ringeklokka og fingeren, de håndhilser ikke på kundene, de holder god avstand, de passer på å rengjøre verktøy og biler godt, og ikke minst har de god håndhygiene. De handler også deler over nett, og påfyll av kaffekoppen på bensinstasjonen er det midlertidig slutt på. Bedriften hører under rørleggerkjeden Rørkjøp som sammen med jurister har jobba fram ei veiledning til hva rørleggerne skal gjøre i ulike situasjoner og for å unngå smitte. Blant annet kan de ikke dra på sykehjem såfremt det ikke er et nødstilfelle.


– Bruk håndverkerne


Om noen som er i isolasjon eller karantene skulle få for eksempel en vannlekkasje som ikke kan ventes med, vil rørleggerne be vedkommende slå av stoppkrana og forlate området skaden er i. Så vil de komme med fullt verneutstyr for å reparere skaden. I de tilfellene der situasjonen ikke er prekær, vil kundene bes vente til de er ute av karantene eller isolasjon. Kristian understreker at de for andre kunder er tilgjengelig for alle typer oppdrag også under nedstenging av landet.

– Du trenger ikke være redd for å ringe oss. Er det noe du lurer på, er det bare å sende sms eller ringe. Vi kan hive deler i postkassa uten å treffes om man vil. Vi er operativ så lenge kommunen er åpen for håndverkere, sier han.


Denne påska blir det hjemmepåske for de som ikke har hytte i egen kommune. Det gjelder også Kristiansen.

– Ryker det noe i påska, så er det bare å ringe. Vi holder oss på «les verandas» i år, så jeg tror jeg skal være tilgjengelig, sier rørleggeren og ler. Med mange permitteringer rundt om i landet og selskaper som kanskje ikke overlever flere uker uten aktivitet, har det blitt mer fokus på å handle lokalt. Kristiansen ønsker å trygge innbyggerne om at man også kan få utført arbeid i huset i disse tider.

– Det er fortsatt trygt å bruke alle typer håndverkere, slår han fast.


Artikkelen er hentet fra Nye Troms.

Convert?compress=true&rotate=exif&format=jpg&q=80&w=930&fit=crop&c=true

Om Rørkjøp

Vi er landsdekkende rørleggerkjede som består av 420 rørleggerbedrifter. Ved å benytte rørleggerne i Rørkjøp-kjeden, er du sikret faglig kompetanse og produkter av høy kvalitet. Vår nettbutikk rorkjop.no viser kun et lite utvalg av våre mer enn 100 000 VVS-produkter. Vi kan egentlig si at vi kan skaffe deg alt, men strekker oss til å si det meste.


Se også vår nye produktkatalog med 320 sider spennende nyheter fra våre leverandører. Klikk her.


Har du behov for rørlegger?

Ta kontakt med oss så bistår vi deg i å komme i kontakt med din lokale rørlegger!

Send oss en e-post på [email protected] eller ring oss: 66 77 53 53 (8-16 mandag – fredag)


Våre rørleggere tar alle forholdsregler - det er trygt å slippe inn rørleggeren!

Rørkjøp har rørleggerne som gir deg trygghet og produktene som sikrer kvalitet.

Convert?compress=true&rotate=exif&format=jpg&q=80&w=930&fit=crop&c=true

Få pris på produktet ferdig montert!

Ring: 66 77 53 53 (8-16) / e-post: [email protected]

Vi setter deg i kontakt med din lokale Rørkjøp-rørlegger.

Finner du ikke det du er på jakt etter?

Ta kontakt med vår kundeservice. Vår nettbutikk viser kun et lite utvalg av mer enn 100 000 produkter! Vi kan egentlig si at vi kan skaffe deg alt, men strekker oss til å si det meste.

Kundeservice: 66 77 53 54 / e-post: [email protected]

Kundeservice: 66 77 53 54