Black is the new black

– For under ett år siden solgte vi ikke et eneste sort produkt, nå selger vi det hver dag, sier Thor Arne Løkken, som er leverandør av dusjvegger

Kastet furua ut

I Holtan Normark, hvor Thor Arne Løkken er salgs- og markedssjef, er det dusjveggene til Novellini det går i. Selv om selskapet selger mye sort i sentrale strøk, vet han godt hva salgsvinneren er.

– Dette går to veier, og det er krom og klart glass som er toneangivende. Stål- og krombølgen har nå vart lenge. Dusjvegg-leverandøren husker likevel godt at vi hadde trevirke på badet.

– Går vi langt tilbake i tid, var det tre som var populært. Det gikk i tre håndkleholder og tre wc-sete. Og trendene varte mye lenger før, mener Thor Arne Løkken.

– Før lot vi badet stå uendret i 30 år, nå skifter vi mye oftere. Etter å ha hatt sort bad i 10 år, skifter du det, smiler han.

Det viser seg at de som er opptatt av det sorte, skal ha sort matt. – De vågale velger dusjveggene med ruter eller striper. De går «all in» og kjøper fastvegg med ruter eller striper som er brent inn i glasset. Men de fleste tar klart glass, sorte profiler og sorte håndtak, sier Løkken.

Veggene er ikke sortere enn at du kan se gjennom rutene, men bare konturene av personen som dusjer. Løkken kan fortelle at sort ikke gikk så godt på første forsøk i markedet.

– For 7–8 år siden prøvde vi oss også med sort, men det ble aldri noen hit. Vi hadde en krokserie som het Futura vi leverte i sort matt. Den kuttet vi ut og fjernet fra kataloger og nettsider i 2015, da vi solgte svært lite av den. Nå har vi måttet bestille serien til lager igjen, og den får plass i vår nye katalog. Min teori på hvorfor sort er så trendy i år, er at vi er mye mer aktive på sosiale medier. Vi har apper som Pinterest som viser trender til badet, og bloggere eller influencere om du vil, som ikke var aktive for 7–8 år siden.


Bilder av Novellini Kuadra H med sorte ruter - klikk her 

Convert?compress=true&rotate=exif&format=jpg&q=80&w=930&fit=crop&c=true

Badekaret ut, foldedørene inn

Det er en stigende trend å kjøpe foldedør i motsetning til hel slagdør.

– Foldedørene krever mindre plass, og du får større romfølelse. Dessuten vil du oppleve at om du velger en sort løsning, vil de sorte detaljene komme bedre frem på en foldedør kontra en slagdør. Ellers selger Novellini mange skyvedørsløsninger i matt sort. Dette kan skyldes at de er de eneste som tilbyr dette per i dag.

– Det fine med skyvedørsløsninger er at de krever mindre plass. De er også en grei måte å løse ting på hvis man allerede har en eksisterende nisje og vil slippe unna større ombygginger av badet.

Ellers ser også Løkken trenden med at folk lager større bad.

– Vi ser en økende trend til at folk velger litt større bad, og at folk bruker litt mer av gangen og stua for å få et større bad. Badekaret er fortsatt ikke kommet tilbake, folk hiver det ut og erstatter det med dusj-installasjoner.

Og Novellini har faktisk, som en av svært få aktører i markedet, et dobbelt dusjkabinett. Det er 160 ganger 97 centimeter og med en benk i midten, og to dusjsoner slik at man kan dusje to samtidig i dusjkabinettet.


Går vi hvitt igjen?

Fabrikanten Novellini er størst på dusjløsninger i Europa og har tilholdssted i Nord-Italia. Det er landet hvor trendene innen baderomsløsninger blir født, sier salgs- og markedssjefen.

– Nå som sosiale medier og Pinterest rir oss, er også vi nordmenn kjappere med å tilegne oss nye trender. Spesielt i Italia, Frankrike og Spania er det fortsatt kult med sort, men der er det hvitt matt som kommer for fullt nå. Thor Arne Løkken har troen på det hvite som det kommende i det norske markedet.

– Det blir en kontrast til det mørke vi har nå, og nordmenn liker å lyse opp baderommet.

Spørsmål eller ønsker mer informasjon?

Ta kontakt med kundeservice. Vår nettbutikk www.rorkjop.no viser kun et lite utvalg av våre mer enn 100 000 VVS-produkter! Vi kan egentlig si at vi kan skaffe deg alt, men strekker oss til å si det meste. Kundeservice: 66 77 53 54 / e-post: [email protected]


Vi har rørleggerne som gir deg trygghet og produktene som sikrer kvalitet! www.rorkjop.no

Kundeservice: 66 77 53 54