Aldri mer kald på tærne

Det er fall i temperaturen ute, og dessuten går det mot kveld. Du kjenner deg plutselig kald på tærne.

Du kjenner deg plutselig kald på tærne, og for tredje gang den dagen må du bort og justere ovnstemperaturen. Kjenner du deg igjen? Oppgrader til gulvvarme og vink både kuldefølelse og panelovner farvel.


Kåre Thorsen er produktansvarlig i Uponor, leverandør av gulvvarmesystem for vannbåren varme. Han deler gjerne sine egne erfaringer med å gå fra panelovner til vannbåren gulvvarme i boligen.

  • Du får en helt annen komfort med å ha vannbåren gulvvarme i huset. Med Uponor Smatrix romreguleringssystem sørger avansert teknologi for en en jevn temperatur i huset gjennom hele døgnet. Jeg vet hva det vil si å gå fra panelovner til gulvvarme. Noen ganger var temperaturen hjemme oppe i 23–24 grader. Vi gikk og justerte opp og ned. Nå sørger romreguleringen for jevn temperatur, selv om utetemperaturen svinger.

Nå bestemmer du innredningen

En annen positiv konsekvens av å legge varme i gulvet, er at møbler kan plasseres hvor som helst i rommet. Med panelovnen ute av huset er det ikke lenger nødvendig å frigjøre plass rundt en varmekilde, som også kan utgjøre en mulig brannfare. Vannbåren gulvvarme skaper ikke oppvirvling av støv, slik som varmepumper og panelovner kan gjøre. Gulvvarme gir derfor et sunnere og mer allergivennlig inneklima.

Med trådløse romtermostater oppnår du den temperaturen som er optimal for deg, dag og natt. Dessuten har teknologien funksjoner som gir deg mulighet til fjernstyring via Uponor Smatrix App.

  • Du kan velge å senke temperaturen om natten, og samtidig våkne til lune gulv om morgenen. Med appen har du kontroll selv når du ikke er hjemme. Du kan senke temperaturen bare du er på jobb, og spare energi, forteller Thorsen.
Convert?compress=true&rotate=exif&format=jpg&q=80&w=930&fit=crop&c=true

Hvordan installeres vannbåren gulvvarme i boligen?
Uponor tilbyr mange forskjellige løsninger for vannbåren gulvvarme, som også egner seg for installasjon i eksisterende bygg. Det finnes løsninger for alle typer bygg og alle typer gulv, uansett om du ønsker parkett, laminat, fliser eller annet. Kontakter du en fagmann hos Rørkjøp, er du sikker på å komme vel i havn. Uponor og Rørkjøp jobber sammen for å sikre at du får den mest optimale tekniske løsningen for ditt prosjekt gjennom hele prosessen. Uponors ansatte vet hvordan det skal bygges opp med rør, og prosjekterer fra A til Å for sine samarbeidspartnere.

Gulvvarmerørene til Uponor kan legges ned i trekonstruksjoner eller i betong, flytsparkel, avretningsmasse eller lignende. Uponor Minitec er løsningen med lavest byggehøyde. Rørene som benyttes her, har en dimensjon på bare 9,9 mm.

Velkommen lavere energiforbruk
Er man varm på føttene, oppleves temperaturen i rommet varmere. Du sparer energi på at systemet «tenker» for deg.

  • Med romregulering fra Uponor slipper du å innregulere anlegget på grunn av systemets innebygde autobalanseringsteknologi. Samtidig som du får en jevn temperatur i rommet, beregner systemet selv energien i rommet, forteller Thorsen.

Gjør oppgraderingen nå

Dersom du ønsker å gjøre en oppgradering av energianlegget til vannbåren gulvvarme, er det godt å ha denne på plass før den kjølige høstluften, for ikke å snakke om vinterkulden, begynner å omslutte veggene. 

Ønsker du mer informasjon om varme og energi? Ta kontakt med vår kundeservice på telefon 66 77 53 54 eller pr e-post:[email protected]

 

Convert?compress=true&rotate=exif&format=jpg&q=80&w=930&fit=crop&c=true
Kundeservice: 66 77 53 54